Afla la ce iti poate folosi un generator de curent monofazic 7,5 kW!

Curentul electric este o utilitate foarte comoda pentru multi dintre noi, iar in proportie de 90% lumea functioneaza pe baza curentului electric. Tocmai de aceea este bine sa avem o sursa proprie de curent, precum un generator de curent monofazic 7,5 kW, care sa ne ofere o anumita independenta energetica.

Generatorul monofazat este utilizat pe scara larga in casele si aparatele de uz casnic care utilizeaza tensiune monofazata. In viata noastra de zi cu zi, multe dintre echipamentele pe care le folosim sunt alimentate cu energie monofazata. Pe de alta parte, echipamentele mai mari, cum ar fi echipamentele industriale, precum si majoritatea generatoarelor, utilizeaza energie trifazata pentru a asigura o alimentare adecvata.

Ce este un generator si la ce foloseste?

Este un dispozitiv care este utilizat pentru a converti / transforma energia mecanica si alte tipuri de energie in energie electrica. Generatorul ideal este unul care poate furniza toata energia generata la sarcini electrice. Energia trece prin transformatoare, astfel incat sa poata fi utilizata, pentru uz casnic sau rezidential sau pentru industrii.

Un generator monofazat de curent alternativ functioneaza pe principiul inductiei electromagnetice. Pe baza acestui principiu, atunci cand exista o miscare intre bobina armaturii si campul magnetic, in bobinele armaturii se induce un curent electric. Pentru a genera electricitate intr-o infasurare a armaturii, fie bobina se roteste intre doi poli magnetici, fie un camp magnetic se roteste in jurul unei bobine. Aceasta din urma abordare este mai frecvent utilizata. In proiectarea campului magnetic rotativ, armatura este pe stator fara miscare, dar polii magnetici sunt pe rotor si impreuna cu aceasta se rotesc intre bobinele armaturii. Cu alte cuvinte, in acest design armatura este stationara si campul magnetic rotativ asociat cu rotorul induce electricitate in armatura. In acest design, mai multe bobine inseamna mai multa tensiune si, de asemenea, o viteza de rotatie magnetica mai mare inseamna o tensiune indusa mai mare. Mai mult, daca avem magneti mai puternici, inductia de tensiune este mai mare. Si ultimul lucru de stiut despre modul in care functioneaza un generator monofazat este ca productia de tensiune este intr-o singura unda alternativa si este distribuita prin doua fire catre linia principala a sistemului de incarcare electrica.

Generatoarele monofazate isi gasesc utilizarea pentru functionarea iluminatului si a aparatelor mici, cum ar fi motoarele de incalzire din zona rezidentiala. Poate servi si in locuri in care necesarul de energie electrica nu este atat de mare si nu este necesara o alimentare continua de inalta tensiune. Printre alte utilizari principale ale acestor generatoare este o alternativa atunci cand nu mai este furnizata de energie electrica in zona rezidentiala si in instalatiile mici. In plus, in locurile in care furnizarea de energie electrica nu este usor disponibila, acest tip de generatoare este foarte util. Pe de alta parte, un alternator monofazat este o idee excelenta pentru furnizarea temporara a energiei electrice.

Generator monofazat vs. Generator trifazat

Alegerea unui generator monofazat sau trifazat va depinde de ceea ce doriti sa conectati, astfel incat sa puteti alege un curent monofazat (220 volti) sau un curent trifazat (220 sau 380 volti);

Un generator monofazat este o alegere potrivita pentru echipamente cu consum redus de energie;

Ar trebui sa optati pentru un generator trifazat pentru aparatele cu motoare de mare putere, care sunt, de asemenea, trifazate;

Generatoarele trifazate au dimensiuni mai mici si greutate mai mica comparativ cu generatoarele monofazate, deoarece isi folosesc infasurarile mai eficient;

Pentru distributia energiei, pe distante mari este recomandat un sistem de alimentare trifazat. Astfel, se va asigura ca, de exemplu, echipamentele industriale mari functioneaza mai eficient.

Daca aveti un generator, ar trebui sa aveti grija la utilizarea si intretinerea acestuia, pentru o performanta corecta si o performanta buna. Prin urmare, dupa utilizare, asigurati-va ca il impachetati intr-un loc adecvat si, daca este posibil, asezati-l pe pene.

Generatoarele monofazate produc energie electrica de pana la 240 volti, in timp ce aceeasi variabila este de pana la 415 volti pentru generatoarele trifazate. Alte lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand cumparati generatoare de curent alternativ este ca, deoarece generatoarele monofazate functioneaza intr-un singur fir, daca apare vreun defect in retea, intregul generator nu mai functioneaza.

Generatoarele cu trei faze din cauza faptului ca au trei faze, nu intampinati astfel de probleme.

Si ultimul lucru pe care trebuie sa-l tineti minte este ca un generator monofazat este ideal pentru alimentarea cu energie electrica a dispozitivelor casnice cu sarcini mici, iar generatoarele trifazate sunt potrivite pentru incarcarea mare de aparate industriale.

Daca nu il veti folosi timp de aproximativ o luna sau mai mult, ar trebui sa curatati motorul si sa goliti rezervorul de combustibil pentru a evita deteriorarea generatorului.

Indiferent daca este un generator monofazat sau trifazat, este foarte important sa aveti o utilizare corecta a acestuia si daca doriti sa achizitionati un generator, tineti intotdeauna cont de ce fel de utilizare va avea.

Modelul de generator de curent monofazat cu motor diesel HYUNDAI DHY6000SE este o investitie foarte buna mai ales pentru consumatorii care locuiesc la casa.

Acest model ofera umatoarele caracteristici:

-Model insonorizat ce asigura un zgomot mic in exploatare;

-Motor diesel 4 timpi de 10 CP cu senzor pentru nivel scazut de ulei;

-Afisaj digital multifunctional;

-Dotat cu stabilizator de tensiune si protectia la scurtcircuit;

-Pornire electrica cu baterie inclusa;

-Dotat cu carlig de ridicare.

Magazinul cpxmaster.ro ofera produse de calitate la preturi excelente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *