Agenţia Europeană a Medicamentului e nemulţumită că s-ar putea trezi cu un vecin incomod la Amsterdam: „Centrul Erotic” al oraşului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Autoritatea europeană de reglementare în domeniul medicamentelor, EMA, este îngrijorată cu nemulţumită că, după ce a fost nevoită, după Brexit, să-şi mute sediul de la Londra la Amsterdam, acum s-ar putea trezi cu un vecin incomod: noul „cartier roşu” al oraşului olandez, care urmează să fie construit de Primărie, relatează BBC și News.ro.

Sediul ​Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) din AmsterdamFoto: Peter Dejong / AP / Profimedia

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) spune că se teme de „tulburări, trafic de droguri, beţii şi comportamente aberante”.

Primarul oraşului Amsterdam, Femke Halsema, doreşte să construiască un „Centru erotic” cu mai multe etaje pentru a înlocui celebrul cartier roşu din zona centrală, deşi se confruntă cu o puternică opoziţie locală faţă de noul centru, unde ar urma să se desfăşoare prostituţia legalizată. Acum, EMA s-a alăturat criticilor, afirmând că problemele care afectează în prezent celebrul cartier roşu vor fi pur şi simplu transferate în orice nouă locaţie.

„Amplasarea Centrului Erotic în imediata apropiere a sediului EMA este posibil să aducă aceleaşi efecte negative în zona adiacentă”, a declarat EMA într-un comunicat.

Agenţia europeană şi-a mutat sediul în cartierul Zuidas din sudul Amsterdamului în 2019, după ce Marea Britanie a părăsit UE. Zuidas este unul dintre cele câteva amplasamente avute în vedere pentru a găzdui noul centru erotic”.

În 2021, oficialii din Amsterdam au convenit să mute faimosul cartier roşu al oraşului, din cauza creşterii criminalităţii şi a supraaglomerării pe străduţele înguste şi pe aleile de la marginea canalelor din zonă. Ei au cerut arhitecţilor să proiecteze o clădire care să conţină camere pentru servicii sexuale, precum şi baruri şi centre de divertisment.

Primarul Femke Halsema a declarat că doreşte să îmbunătăţească situaţia lucrătorilor sexuali şi să reducă influenţa crimei organizate. „Sper că este posibil să creăm un centru erotic care să aibă o anumită clasă şi distincţie şi să nu fie un loc în care se adună doar infractori mărunţi şi cele mai vulnerabile femei”, a declarat ea pentru The Observer în noiembrie anul trecut. Edilul a recunoscut, însă, că este conştientă că mulţi locuitori nu vor dori ca noul centru erotic să fie amplasat în vecinătatea lor.

Luna trecută, Amsterdamul a anunţat noi reguli prin care fumatul de canabis pe stradă în cartierul roşu din Amsterdam devine ilegal şi sunt restricţionate orele de deschidere a barurilor şi restaurantelor.

spot_imgspot_img