Ai un balcon pe care îl folosești doar vara? Iată ce modificări poți aduce pentru a-l face funcțional întregul an!

0

Multe apartamente au un balcon în care poți petrece timp doar în anumite sezoane. Iarna poate fi cumplit de frig, din cauza lipsei de izolație, iar vara te poți confrunta cu acea căldură insuportabilă din același motiv. Acesta este motivul pentru care multă lume nu se bucură de unul din cele mai plăcute spații ale propriei locuințe. Dacă pui la socoteală și faptul că acel accesoriu al apartamentului tău reprezintă costuri suplimentare în fiecare lună, este momentul să faci anumite schimbări.

         Dacă locuiești în chirie, renovarea poate că nu este o opțiune, dar pentru apartamentul propriu se pot face suficient de multe lucruri, astfel încât să te poți bucura așa cum trebuie de balconul pe care îl ai la dispoziție. 

Iată ce aspecte ai putea lua în calcul pentru a transforma un balcon de sezon într-un balcon de care te poți bucura întregul an:

Închide balconul

         Dacă balconul tău este unul deschis, acest lucru poate fi un dezavantaj mare în lunile de iarnă. Pierderile de căldură nu mai sunt o joacă și pot genera cheltuieli mult prea mari. O investiție sănătoasă ar fi să închizi balconul înainte de sezonul rece. Pentru un aspect deosebit și o calitate cât mai mare, folosește microcimentul de la Novocolor România și vei obține cele mai bune rezultate. Pe site găsești o gamă variată de culori și texturi, ceea ce îți oferă posibilități nelimitate.

Optează pentru un sistem de încălzire

         Odată închis, balconul poate fi și încălzit. Asigură-te că renovezi puțin mai în amănunt spațiul și oprește-te și la geamuri. Acestea ar trebui să fie pe sistem termopan. Recomandarea vine din nevoia ta de a păstra căldura în balcon. Chiar și un calorifer ce funcționează pe curent va putea face față acestui spațiu dacă îl izolezi așa cum trebuie și incluzi o atenție deosebită ferestrelor.

Aranjează-l cât mai confortabil

         Scopul final este, până la urmă, să te poți folosi întregul an de balconul tău. Dacă acesta este închis, problema este pe jumătate rezolvată. Mai ai doar câțiva pași de făcut pentru a-ți confecționa confortul dorit aici. Dacă vezi balconul ca pe un spațiu de odihnă, ideal ar fi să îl populezi doar cu acele obiecte din casă care îți fac plăcere și servesc relaxării. Scaunele confortabile și măsuță de cafea trebuie să fie prezentă acolo. Cel mai probabil, acesta este și cel mai luminos loc din casa ta, iar dacă îți place să citești ai putea să îți muți întreaga bibliotecă aici.

         În concluzie, un balcon pe care îl poți folosi doar câteva săptămâni pe an nu te

va avantaja cu adevărat. Dacă este vorba de un spațiu deschis,iar izolația nu este punctul forte al apartamentului tău, acest aspect poate aduce și cheltuieli lunare mai mari, mai ales dacă pui în calcul consumul pentru încălzire. Confortul tău contează în mod deosebit, iar acest spațiu îți poate aduce multe beneficii. Anul acesta, ocupă-te de balconul tău și îți vei mulțumi!

Sursa: unspalsh.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *