Ajutor umanitar pentru Beirut: România trimite în Liban 2.000 de flacoane de ceftriaxone – Esential

România va trimite în Liban 2.000 de flacoane de ceftriaxone (un antibiotic – n.r.) ca ajutor umanitar pentru înlăturarea urmărilor dezastrului provocat de explozia din Beirut.

Premierul Ludovic Orban a semnat vineri decizia privind folosirea cantităţii de 2.000 de flacoane de ceftriaxone din rezerva de mobilizare, ca ajutor umanitar extern de urgenţă pentru înlăturarea urmărilor dezastrului provocat de explozia din capitala Libanului – Beirut, informează Agerpres.

„Se aprobă folosirea cantităţii de 2.000 de flacoane de ceftriaxone din rezerva de mobilizare din domeniul sănătăţii ca ajutor umanitar extern de urgenţă pentru înlăturarea urmărilor dezastrului provocat de explozia din capitala Republicii Libaneze, Beirut”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.

Cantitatea va fi predată reprezentanţilor desemnaţi de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pe bază de proces verbal de predare – primire şi aviz de însoţire a mărfii, la Baza 90 Transport Aerian, precizează sursa citată.

„Reîntregirea cantităţii se efectuează din fondurile publice cu această destinaţie, prevăzute în bugetul de stat alocat Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale”, se mai arată în decizie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *