Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a fost extrădat din Germania și adus în țară – Anticoruptie

Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru, în vîstă de 32 de ani, fost extrădat miercuri seară din Germania. Pe numele său Judecătoria Slatina a emis mandat de arestare preventivă în 24.09.2020, fiind cercetat pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

“La data de 24 septembrie 2020, Judecatoria Slatina a emis mandatul de arestare preventiva nr.10, pe o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea de infractiuni la regimul circulatiei”, se arata in descrierea de pe site-ul politiei. unde Balint era trecut la categoria Most Wanted.

Acesta a mai a fost arestat pentru infractiuni cu violenta si a fost implicat intr-un dosar de trafic de droguri. Pe 19 octombrie 2019, fiul lui Sile Camataru a injunghiat un tanar la intrarea intr-un club de manele din Timisoara.

La numai 22 de ani, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe fiul lui Sile Camataru, Albert Florian Balint, la trei ani de inchisoare cu suspendare pe o perioada de sase ani de incercare, pentru detinere de droguri de mare risc, impreuna cu acesta fiind condamnate inca alte 16 persoane.

Albert Balint a primit, în 28 decembrie 2019, un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile. Procurorii au trimis dosarul spre judecare magistraților Judecătoriei Slatina, iar judecătorul de caz a dispus prelungirea arestului preventiv.

Fiul lui Sile Cămătaru a contestat măsura impusă de judecătorii slătineni la Tribunalul Olt, iar magistrații de aici au decis, joi după-amiaza, să îl lase liber.

„Instanța a admis cererea și a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile începând cu 16.01.2020 și a dispus punerea în libertate”, a declarat, pentru Mediafax, Gabriel Arabelea, purtătorul de cuvânt al Tribunalul Olt.

Inculpatul a fost preluat de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale. Se afla in urmărire internațională, pe lista Most Wanted a Poliției Române, fiind depistat în ianuarie 2021, in urma colaborării dintre autoritățile judiciare române și germane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *