Alege sa urmezi un curs de calificare pentru meseria de ingrijitoare copii

Daca te numeri printre persoanele care iubesc copiii si care au suficient de multa rabdare cu cei mici, atunci poti sa ai in vedere sa te califici pentru a practica meseria de ingrijitoare copii. Desi multa lume angajeaza persoane fara o anumita calificare pentru aceasta ocupatie, trebuie spus ca este un mare avantaj pentru oricine doreste sa practice aceasta meserie sa se califice si sa detina o calificare recunoscuta in acest domeniu de activitate.
Din fericire cursurile pentru aceasta meserie care vizeaza ingrijirea copiilor sunt de scurta durata, sunt accesibile din perspectiva costurilor, iar conditiile pentru inscrierea la aceste cursuri sunt usor de indeplinit.
Competentele dobandite in urma cursului de calificare
Pentru meseria aceasta este nevoie de o pregatire psihica temeinica si de o informare exacta cu privire la implicatiile acestei ocupatii. In cadrul modulelor care urmeaza a fi parcurse in cadrul cursului, cursantul va dobandi cunostinte care sa asigure minimul necesar pentru latura sociala, medicala si psihologica in raport cu copilul aflat in grija acestuia.
In acelasi timp, in urma cursului de calificare, ingrijitoarea va dobandi cunostintele pentru a putea identifica de indata orice schimbari ale copilului in raport cu starea generala normala a acestuia pornind de la varsta pe care copilul o are.Odata ce vei parcurge si vei finaliza un curs de calificare pentru meseria de ingrijitoare copii vei dobandi o serie de competente menite a te ajuta in aceasta activitate.
In randul competentelor fundamentale regasim competente privind comunicarea la locul de munca. Comunicarea este esentiala atunci cand urmeaza sa ai grija si sa supraveghezi un copil ce poate avea sub 1 an.
Competentele generale dobandite in urma parcurgerii unui astfel de curs de formare profesionala presupun asigurarea conditiilor de igiena si sanitare, asigurarea conditiilor si a normelor de securitate in munca, acordarea primului ajutor pentru persoana asistata daca este cazul, urmarea obiectivului de perfectionare profesionala, asigurarea alimentelor si administrarea alimentelor copilului avut in grija, dar si planificarea atenta a programului zilnic.
In randul competentelor specifice ocupatiei de ingrijitoare copii regasim aspecte care vizeaza mobilitatea si transportul copilului supravegheat, completarea fisei de ingrijire pentru persoana asistata atunci cand este cazul, urmarirea atenta a starii de sanatate generale a copilului, dar si formarea deprinderilor necesare dezvoltarii pentru copilul avut in grija.
Cursuri de calificare acreditate de Autoritatea Nationala de Calificare (ANC)
Atunci cand iti doresti sa urmezi un curs de calificare este recomandat sa alegi doar acele cursuri acreditate si recunoscute de catre ANC. Aceste cursuri ofera posibilitatea de a practica meseria pentru care ai obtinut calificare atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana.
Cursuri de calificare pentru meseria de ingrijitoare copii sunt organizate in judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba (Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus). Detalii suplimentare pot fi gasite pe www.cursuricalificarepro.ro.