Alegerea locatiei pentru botez sau nuntă

Alegerea locatiei unde veti organiza evenimentul este foarte importanta, poate cea mai importanta, deoarece ea trebuie sa fie potrivita anotimpului cand va avea loc nunta sau botezul, stilului pe care vreti sa-l abordati in cadrul petrecerii, trebuie sa aiba capacitatea necesara petru a primi numarul de invitati pe care il veti avea si, nu in ultimul rand, meniul restaurantului trebuie sa corespunda gustului dvs. si sa se incadreze in bugetul pe care l-ati alocat evenimentului.

Astfel, in ziua de azi, o nunta sau un botez pot fi organizate atat in restaurante, intr-un salon frumos decorat, dar si in aer liber, pe malul lacului, la munte, la cabana, la mare pe plaja, in cluburi sau discoteci, terasa, sali de conferinte. Si cand se alege o locatie trebuie tinut cont de forma salii, astfel incat sa existe o vizibilitate maxima intre toate mesele iar masa de prezidiu unde vor sta gazdele sa fie in fata tuturor, sa fie ring de dans si decoratiunile existente in sala sa nu incurce amenajarea ulterioara a locatiei.

Nota: recomand să consultați acest ghid pentru botez. Veti gasi raspunsuri la foarte multe intrebari si cateva sfaturi care va vor usura viata.

Daca doriti ca evenimentul dvs. sa aiba loc intr-un restaurant trebuie sa stiti ca inceputul cautarilor trebuie facut minim cu un an inaintea evenimentului, deoarece cele mai multe petreceri de nunta si botez se fac vara si numarul resturantelor este limitat. Astfel, ca sa aveti de unde alege si ca data pe care vi-o doriti sa fie disponibila, trebuie sa va inarmati cu rabdare, sa va faceti o lista cu locatiile care prezinta interes si neaparat sa mergeti sa le vedeti, chiar de mai multe ori daca este nevoie. Puteti sa faceti aceasta selectie la sfarsitul saptamanii si, cu putin noroc, puteti sa vedeti sala pregatita de eveniment si astfel, puteti sa vedeti amplasarea meselor, fetele de masa, scaunele, vesela si tot ceea ce va pune reataurantul la dispozitie in pretul meniului.

Este bine sa discutati toate detaliile inca de la inceput cu managerul localului, dava e nevoie, pregatiti-va o lista de intrebari ca sa nu omiteti ceva. De exemplu, trebuie musai sa intrebati: detalii despre meniu si bauturi, sa va faca schita salii cu numarul de persoane astfel incat ulterior sa stiti cum sa asezati invitatii la mese, sa va spuna daca au o ora la care doresc sa eliberati locatia.

In cazul in care inclinati spre o nunta in aer liber sau, de ce nu, la dvs. acasa, sau la munte sau la mare, trebuie sa tineti seama de vreme in primul rand, de posibilitatile de acces in zona, de ofertele de cazare caci va trebui sa le facilitati invitatiilor dvs. si acest lucru.

Conform traditiei, nasii se vor ocupa de o serie de cumparaturi care se fac in vederea botezului: trusoul de hainute in care acesta va fi imbracat dupa ceremonie (eventual ambalat intr-o cutie speciala, in care vor fi apoi pastrate toate amintirile de la botez), prospop si sapun pentru preot, lumanarea decorata festiv pentru slujba religioasa, sticluta pentru mirul (ulei de masline) care va fi binecuvantat de preot si va fi folosit dupa prima baie de acasa, panza de mir (crisma) de culoare alba in care preotul aseaza pruncul inainte de-al pune in bratele nasilor, panglica de botez, o cruciulita sau o iconita care va fi binecuvantata de catre preot si va fi apoi data ca amintire copilului, o sticla cu vin rosu, un prosop gros pentru a sterge copilul si o paturica pentru a-l inveli. Daca cel mic este fetita, nasii i-ar putea cumpara, drept cadou, cadou o pereche de cercei.

Tot nasii vor achita, la biserica, taxa pentru slujba religioasa. In unele zone, nasii mai cumpara mici cruciulite cu fundita roz sau bleu, care vor fi puse in pieptul invitatilor la intrarea in biserica.

Data aleasă pentru botez va depinde de momentul nașterii copilului. Dacă acesta se naște iarna, este indicat ca botezul să se facă când vremea se încălzește. Lunile de primăvară și toamnă pot fi considerate cele mai potrivite luni pentru organizarea botezului, deoarece nu este foarte cald afară, iar copiii suportă bine o zi care este destul de lungă pentru ei.

Botezul reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui creștin și una dintre cele șapte sfinte taine ale bisericii ortodoxe. Nașii sunt cei ce au onoarea de a boteza bebelușul și totodată, cei ce își asumă o mare parte din pregătirea evenimentul. Alături de nașii de botez, părintii viitorului creștin trebuie să se ocupe de organizarea botezului, eveniment ce include, de obicei și prima petrecere dată în numele noului născut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *