Alegerea uleiului de motor potrivit

Desi alegerea uleiului potrivit pentru masina ar putea parea o sarcina destul de simpla, trebuie sa tineti cont de cateva lucruri pentru a lua decizia cea mai buna. Cel mai simplu mod de a afla care este uleiul potrivit pentru masina voastra este sa va uitati pe manualul automobilului. In acest manual veti afla mai multe despre ceea ce veti avea nevoie.

Alegeti un ulei cu o vascozitate recomandata si optati doar pentru unul care afiseaza simbolul Starburts, acesta indicand faptul ca uleiul pe care il folositi a fost testat de Institutul European al calitatii. Pe container trebuie sa existe si o denumire de serviciu cu doua caractere.

Vascozitatea reprezinta rezistenta fluidului la curgere, aceasta fiind stabilita atunci cand uleiul este rece. Un ulei mai gros sigileaza mai bine, mentinand un film mai bun de lubrifiere intre piesele aflate in miscare. Produsul pe care il folositi trebuie sa fie cat mai rezistent la ingrosare pentru a circula cat mai usor pe partile mobile ale motorului. In acelasi timp, daca uleiul este prea gros, motorul necesita si o energie mai mare pentru a intoarce arborele cotit, acesta fiind partial scufundat intr-o baie de ulei.

Daca uleiul are o grosime excesiva, atunci pornirea motorului este mai dificila. In timpul iernii se va folosi un ulei de 5W, acesta fiind cel mai recomandat in aceasta perioada. Un alt ulei recomandat este cel sintetic, el fiind apreciat pentru faptul ca reuseste sa curga mai usor, chiar si atunci cand este rece.

De cate feluri este uleiul auto?

Uleiurile sintetice au o performanta durabila, dar si superioara in acelasi timp, ele reusind sa treaca toate testele. Curg mult mai bine la temperaturi scazute, mentinand unghiurile de varf la temperaturile ridicate. Aceste uleiuri sunt insa mai scumpe, de aceea nu sunt indicate pentru toata lumea si nu fiecare motor are nevoie de astfel de uleiuri. Cel mai bine, pentru a sti cu exactitate care este uleiul potrivit pentru voi este sa verificati caracteristicile masinii voastre.

Uleiurile de sinteza organica sunt si ele o solutie, acestea avand o doza de ulei sintetic, amestecat cu uleiul organic. Ele sunt concepute pentru a oferi o protectie mai buna in sarcinile mai grele, precum si la temperaturile mai ridicate. Ele se evapora mai putin, fiind populare pentru automobilele de tip pickup, precum si de SUV-uri.

Uleiurile destinate autoturismelor cu un kilometraj mai consistent au in componenta lor mai multi agenti de etansare, acestia varsandu-se in porii sigiliilor, in acest fel crescand flexibilitatea si restabilindu-se forma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *