Alegeri parlamentare 2020: Secțiile de votare s-au deschis. Aproape 19 milioane de români sunt așteptați duminică la urne – Esential

Aproape 19 milioane de români sunt așteptați să voteze duminică, 6 decembrie, la alegerile parlamentare 2020, primele rezultate exit-poll urmând a fi publicate la ora 21.00, după închiderea urnelor. Alegerile parlamentare 2020 se desfășoară în condiții speciale sanitare impuse de criza coronavirusului, însă românii din localitățile aflate în carantină vor putea merge la vot fără a avea nevoie de declarație pe propria răspundere.

Pentru alegerile parlamentare 2020 au fost organizate 18.802 secţii de votare, din care peste 1.200 în Bucureşti. Numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral era în 2 decembrie de 18.191.396. Numărul total de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la alegerile parlamentare 2020 este de 740.367.

Principalele informații din ziua alegerilor parlamentare, LIVETEXT pe HotNews.ro:

—————————–

07.00 Secțiile de vot s-au deschis în toată țara. Marcel Vela și-a exprimat opțiunea electorală imediat după deschiderea urnelor. ”Am votat pentru o lume mai bună”, a spus ministrul de interne

—————————–

La alegerile parlamentare 2020 românii care în ziua votării, 6 decembrie, se află în unitatea administrativ-teritorială în care şi-a stabilit domiciliul sau reședința votează numai la secţia la care sunt arondați. În cazul în care, în ziua votării, alegătorul se află într-o altă localitate decât cea unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa poate vota la alegerile parlamentare 2020 la orice secţie de votare, însă aceasta trebuie să fie în același județ în care are reședința sau domiciliul.

La alegerile parlamentare 2020 se poate vota pe baza unuia dintre următoarele documente: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.

Românii aflați în carantină sau în izolare vor putea vota la alegerile parlamentare prin intermediul urnei mobile.

Procesul de votare la alegerile parlamentare 2020 începe duminică, 6 decembrie, la ora 07.00 și se încheie la ora 21.00.

La acest scrutin se va folosi sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului multiplu (SIMPV) pe baza datelor căruia se vor putea vedea în timp real rezultate ale prezenței la alegerile parlamentare 2020.

Alegeri parlamentare 2020. Rezultatele la care se așteaptă partidele: marea necunoscută și o posibilă surpriză

Alegeri parlamentare 2020. HotNews.ro prezintă în timp real desfășurarea alegerilor parlamentare 2020, precum și primele rezultate exit-poll ale alegerilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *