Alegeri SUA 2020 Presa ungară apropiată de Viktor Orban denunță „fraudarea” alegerilor – International

Presa apropiată de puterea de la Budapesta a relatat pe larg despre acuzațiile de fraudă vehiculate de președintele Donald Trump, un „prieten al Ungariei”, privind alegerile prezidențiale din SUA, scrie AFP.

„O tensiune enormă în America după numeroasele semne de fraudă”, a titrat Origo.hu, principalul canal pro-guvernamental din Ungaria.

Descriindu-l pe președintele Donald Trump ca un „prieten al Ungariei”, Viktor Orban a declarat în cadrul unui interviu acordat vineri radioului public, că Statele Unite nu îi mai pot „critica pe alții după astfel de alegeri”.

Potrivit șefului guvernului de la Budapesta, relațiile bilaterale și economice dintre Ungaria și Statele Unite au fost „în cea mai bună formă posibilă” de la alegerea președintelui republican.

„Am fost întotdeauna alături de președintele Trump”, a subliniat el.

În 2016, Viktor Orban a fost primul oficial european care a susținut candidatura lui Donald Trump, sprijin pe care l-a reiterat încă odată în luna septembrie a acestui an.

Donald Trump l-a prezentat pe premierul ungar ca un lider „respectat în toată Europa” în timpul vizitei lui Viktor Orban la Washington anul trecut.

În octombrie, candidatul democrat Joe Biden l-a acuzat pe Trump, referindu-se în special la Ungaria ,„îmbrățișează toți tâlharii din lume”.

În perioada când Biden era vicepreședinte în administrația lui Barack Obama, Viktor Orban, aflat la putere din 2010, a fost acuzat în mod constant de atacuri asupra libertății presei, justiției și societății civile.

Unora dintre oficialii ungari li sa interzis să intre în Statele Unite din cauza acuzațiilor de corupție în aceeași perioadă.

Citește ultimele informații despre alegerile din Statele Unite LIVETEXT pe HOTNEWS:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *