Alegeri SUA: Administrația Serviciilor Generale recunoaște victoria lui Biden și începe tranziția formală – International

Administrația Serviciilor Generale, cea care are un rol cheie în confirmarea oficială a victoriei în scrutinul prezidenţial, l-a informat pe președintele ales Joe Biden că administrația Trump este gata să înceapă procesul de tranziție formală, potrivit unei scrisori a administratorului Emily Murphy trimisă luni după-amiază și obținută de CNN.

Scrisoarea este primul pas pe care administrația l-a făcut pentru a recunoaște înfrângerea președintelui Donald Trump, la mai mult de două săptămâni după ce Biden a fost declarat câștigător la alegeri.

Murphy a spus că nu a fost presat de Casa Albă să întârzie tranziția formală și nu a luat o decizie „din teamă sau favoritism”.

„Vă rugăm să știți că am ajuns la decizia mea independent, pe baza legii și a faptelor disponibile”, a scris Murphy. „Nu am fost niciodată presat direct sau indirect de vreun oficial al Direcției Executive – inclusiv cei care lucrează la Casa Albă sau GSA – cu privire la conținutul sau la momentul deciziei mele. Pentru a fi clar, nu am primit nicio direcție de întârziere a hotărârii mele”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *