Alex Bodi a fost arestat preventiv

Alex Bodi a fost arestat preventiv

Alex Bodi a fost arestat preventiv pentru o perioada de 30 de zile. Acesta este urmarit penal intr-un dosar de trafic de persoane dar si de proxenetism.

Vezi pe ghimpele.ro mai multe stiri de actualitate la fel de interesante.

De ce este acuzat Alex Bodi

Potrivit unor surse judiciare, se pare ca Alex Bodi a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat sa se prostitueze, acesta fiind acuzat si de o infractiune de santaj. Miercuri dimineata, procurorii DIICOT Craiova impreuna cu ofiterii politiei judiciare au facut 23 de percheztii printre care s-a numarat si locuinta lui Alex Bodi, dupa care acesta a fost ridicat de mascati si dus la audieri.

Se pare ca exista o grupare specializata in traficul de persoane si proxenetism care era condusa de un membru al lumii interlope. Tinerele erau recrutate pe retelele de socializare, fie se alegeau persoanele care deja practicau prostitutia fie le induceau in eroare si le promiteau un viitor mai bun.

Victimele era transportate si adapostite in tari precum Germania, Spania, Italia, Marea Britanie si Elvetia.Tinerele care refuzau sa se prostitueze erau sechestrate si supuse unor violente extreme, uneori chiar si violuri pentru ca acestea sa nu mai opuna rezistenta.

In urma cercetarilor efectuate s-a descoperit ca tinerele erau exploatate in cluburi de noapte sau in locatii inchiriate in orasele Berlin, Bonn, Stuttgart si Frankfurt.

Procurorii mai sustin ca unele tinere au fost vandute altor traficanti. Persoanele care primeau acele tinere primeau si informatii in legatura cu victima respectiva precum: comportamentul acesteia pe perioada in care a fost exploatata, informatii despre familie astfel incat aceasta sa poata fi santajata, exploatata si mai usor de controlat.

Ce pedeapsa risca Alex Bodi potrivit Codului Penal:

„Inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

„Proxenetismul. Determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei ori obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către una sau mai multe persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *