Alina Gorghiu, întâlnire cu Laura Codruţa Kovesi, la Consiliul JAI: România are schema completă de 20 de procurori în cadrul Parchetului European

Date:

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, s-a întâlnit vineri, în marja Consiliului JAI, cu procurorul-şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruta Kovesi – procurorul sef al Parchetului EuropeanFoto: JOHN THYS / AFP / Profimedia

Ministerul Justiţiei anunţă vineri seară că, în marja reuniunii Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a avut o întâlnire de lucru cu procurorul-şef al Parchetului European (EPPO), Laura Codruţa Kovesi, relatează News.ro.

„Discuţie bună cu Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European (EPPO). Ministerul Justiţiei şi-a făcut treaba. România are schema completă de 20 de procurori în cadrul Parchetului European din 14 iulie 2023. Procurorii români la EPPO fac o treabă bună. Sprijinim în continuare activitatea EPPO”, a transmis Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiei anunţă că, la nivel european, sunt în desfăşurare 1.117 de anchete pentru daune totale estimate la 14,1 miliarde de euro (47% dintre acestea fiind legate de fraudele în materie de TVA).

Potrivit lui Gorghiu, în 2022, judecătorii au aprobat indisponibilizarea sumei de 359 de milioane de euro în anchetele EPPO.

„Europol estimează că doar fraudele în materie de TVA înseamnă costuri anuale în valoare de 50 de miliarde EUR pentru finanţele publice ale UE”, a mai transmis Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related