Am plătit ajutoarele pentru nou-născuţi! Când va ajunge situaţia tuturor plăţilor la zi – Capital

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a lămurit, vineri, situaţia privind plăţile restante în cazul ajutoarelor pentru nou-născuţi.

“Am plătit zilele trecute ajutorul, pentru mai multe luni restante”

Într-o postare pe pagina sa de socializare, edilul a explicat că banii au fost plătiţi zilele trecute, pentru mai multe luni restante, iar până la finalul anului, în condiţiile în care bugetul municipalităţii îşi va reveni, toate plăţile vor fi aduse la zi.

“Am plătit zilele trecute ajutorul pentru nou-născuți, pentru mai multe luni restante.

În acest moment, avem restanțe la ajutorul pentru nou-născuți și ajutorul pentru femei însărcinate, pe lunile martie, aprilie și mai. Reușim să însănătoșim bugetul în ritmul pe care ni-l permit încasările și până la sfârșitul anului vom fi la zi.

Mulțumesc familiilor care beneficiază de aceste plăți pentru înțelegere și le asigur că Primăria Capitalei are toată determinarea să aducă la zi plățile care li se cuvin”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Totul vine după dezvăluirile făcute cu o zi înainte

Cu o zi înainte, PRO TV prezenta un reportaj în care primarul general al Capitalei contrazicea plângerile mămicilor, care spuneau că nu au mai primit banii din septembrie-octombrie.

“Nu, nu! Vă asigur că am păstrat ritmul pe care l-am găsit de la administrația precedentă. Suntem cu 3-4 luni întârziere la nou-născuţi”, declara Nicuşor Dan.

Însă şefa Direcţiei de Asistenţă Socială de la Primăria Generală, Cosmina Simiean, spunea că este vorba despre opt luni de întârziere şi nu patru.

“Septembrie este ultima lună în care s-a plătit stimulentul pentru nou-născuţi, urmând ca la finalul lunii iunie să încercăm plata dosarelor depuse în luna octombrie 2020”, explica directorul DGAS Bucureşti.

În urmă cu patru ani, Primăria Generală a Capitalei şi-a asumat să ofere un ajutor de câte 2.500 de lei fiecărei mame care naşte. Nu este singura primărie din România care face asta, însă este vorba despre cea mai mare sumă. Tocmai de aceea, Nicuşor Dan se gândeşte ca, pe viitor, banii să ajungă doar la familiile nevoiaşe. Acum, mai bine de 15.000 de mame aşteaptă acest stimulent pentru nou-născuţi, potrivit stirileprotv.ro.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *