Ambasada Ucrainei la Sofia: „Mesajele preşedintelui Rumen Radev servesc interesele agresiunii ruse”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ambasada Ucrainei la Sofia şi-a comunicat poziţia în legătură cu declaraţia preşedintelui Bulgariei, Rumen Radev, potrivit căruia „diplomaţia este alternativa la război”, potrivit dariknews.bg , citat de Rador Radio România.

Preşedintele bulgar Rumen RadevFoto: Ludovic Marin / AFP / Profimedia Images

„Mesajele preşedintelui Radev nu sprijină diplomaţia, ci mai degrabă slujesc interesele statului agresor”, subliniază misiunea diplomatică ucraineană, care aminteşte că agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei a început acum aproape 10 ani, în februarie 2014. De asemenea, se precizează că negocierile cu agresorul sunt o opţiune imposibilă.

„Până când Rusia nu revine la respectarea ordinii juridice internaţionale, până când nu-şi retrage trupele de pe teritoriul Ucrainei în cadrul frontierelor naţionale şi internaţionale recunoscute din 1991, nu va exista pace în Europa. Apelurile la pace şi negocieri nu au rezultate în faţa teroriştilor încurajaţi de conducerea politică rusă să comită crime în masă împotriva populaţiei civile.

Este important să subliniem că eliberarea şi protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale sunt responsabilităţi ale statului şi forţelor armate, stabilite în constituţia oricărui stat democratic modern.

După cele aproape o sută de mii de infracţiuni înregistrate în Ucraina ca probe în faţa Curţii Penale Internaţionale, după încălcările tuturor normelor de desfăşurare a războiului, după şantajul nuclear, pacea poate şi trebuie să fie realizată doar în condiţiile prevăzute în Formula de pace propusă de preşedintele Ucrainei şi susţinută de comunitatea internaţională”, afirmă misiunea diplomatică ucraineană la Sofia.

spot_imgspot_img