Ambasadorul SUA, despre alegerile locale: Românii continuă să se elibereze din corupție și s-au distanțat de „baronii-tâlhari” roșii – Esential

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a postat un comentariu pe Facebook despre rezultatul alegerilor locale apreciind că românii și-au exprimat în mod clar voința de a-i pedepsi pe liderii și baronii locali corupți.

„Poporul român continuă să se elibereze din cătușele moștenirii corupte lăsate în urmă de regimul comunist. În urmă cu doar două săptămâni, am fost martorii unui proces electoral care a continuat să pună distanță între națiune și „baronii-tâlhari” roșii care au manipulat legea pentru a-și umple buzunarele, în detrimentul poporului român, pe care au fost aleși să îl deservească”, spune ambasadorul Adrian Zuckerman.

Acesta apreciază că România continuă să ia măsurile necesare pentru a atrage investițiile străine care îi sunt necesare pentru a-și revendica locul care îi revine de drept în fruntea unei Europe revigorate! ”Este foarte clar că România este deschisă negocierilor, dar nu este de vânzare”, mai spune excelența sa.

Întâlniri importante la Washington

Ambasadorul Zuckerman se află la Washington, D.C., împreună cu Ministrul Apărării Ciucă și Ministrul Economiei Popescu, în vederea mai multor întâlniri menite ”consolidării relațiilor bilaterale dintre țările noastre”.

Ministrul Apărării Ciucă și Secretarul Apărării Esper se întâlnesc astăzi, pentru a semna un Acord bilateral de tip foaie de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării pentru perioada 2020-2030. Acest acord strategic în materie de apărare va reitera angajamentul Statelor Unite de a ajuta România să se apere împotriva influenței maligne a puterilor străine și să își păstreze integritatea granițelor.

Mâine, Ministrul Popescu se va întâlni cu Secretarul Departamentului de Energie Brouillette, pentru a demara un Acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiționarea unuia dintre cele două reactoare nucleare și renovarea clădirii în care se află cele două reactoare noi de la centrala nucleară de la Cernavodă, din România. Acest proiect în valoare de 8 miliarde de dolari va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică.

În partea a doua a zilei, Ministrul Popescu se va întâlni cu Președinta EXIM (Băncii de Export-Import a S.U.A.), Kimberley Reed, în vederea semnării unui memorandum de înțelegere care vizează finanțarea proiectului nuclear de la Cernavodă și alte proiecte din România. Este cel mai mare pachet de finanțare primit până acum de România, fapt care indică încrederea pe care o au Statele Unite în vechiul lor partener și aliat.

România și Polonia sunt puncte esențiale pe Flancul Estic al NATO

  • În cei șaisprezece ani de la aderarea la Alianță, România a evoluat de la un stat care primea ajutoare în materie de securitate la o entitate care exportă securitate și o forță redutabilă în cele mai periculoase teatre de operațiuni ale lumii.
  • Prin Comandamentul multinațional de divizie Sud-Est, Unitatea de Integrare a Forțelor NATO și o Brigadă Multinațională complet operațională, România își respectă partea de înțelegere și face chiar mai mult. Scutul antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu, care contribuie la protejarea Europei de amenințarea rachetelor balistice și recenta achiziționarea a primei din cele șapte baterii de rachete „Patriot” atestă faptul că România este pregătită să se apere și să îi apere pe aliații săi.
  • România și Polonia sunt puncte esențiale pe Flancul Estic al NATO. Cele două țări împărtășesc un istoric comun de oprimare pe fondul regimului comunist și al influențelor maligne provenite din Rusia. Au existat multă vreme într-o zonă periculoasă, și, contrar tuturor așteptărilor, acum luptă umăr la umăr împotriva acelorași amenințări, sub același drapel și afirmă: „Nu se va mai întâmpla niciodată!”.

Cea mai valoroasă resursă a României sunt generațiile sale tinere, educate și ambițioase

”Cea mai valoroasă resursă a României sunt generațiile sale tinere, educate și ambițioase. Sfera tehnologiei este în plină dezvoltare, iar tinerii programatori români de la București la Cluj se bucură de o reputație excelentă la nivel mondial. România reprezintă un model de incubator pentru afacerile din domeniul tehnologiei. Este deja un lider la nivel regional și cu sprijinul și parteneriatul nostru puternic, va deveni lider la nivel european și mondial”, scrie ambasadorul.

Rusia, China și alte forțe maligne încearcă să destabilizeze Europa și lumea

Zuckerman spune că Rusia, China și alte forțe maligne încearcă să destabilizeze Europa și lumea, jubilează când reușesc să semene discordie și haos.

”Rusia și fantomele revanșismului bântuie România, și chiar toată Europa de Est. Moscova învață în ritm foarte lent faptul că lumea nu va accepta agresiunea „sferelor sale de influență” și acțiunile sale rău-intenționate, hibride. Lumea veghează, Bruxelles-ul veghează, Bucureștiul veghează și, cel mai important, Washington-ul veghează! Lumea liberă nu va mai tolera această conduită malignă! ”, mai spune acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *