Amenajarea casei sau a apartamentului: Idei pe care merită să le încerci!

Ce lucrări de amenajare trebuie să faci într-o casă nouă? Dacă ai cumpărat o casă sau un apartament trebuie să îți faci planuri de amenajarea locuinței deoarece cu siguranță vrei să te bucuri cât mai curând de liniște, odihnă, relaxare, de clipe minunate petrecute alături de familia ta în acest spațiu.

Pentru a obține rezultatele dorite, în cazul unei case, este bine să apelezi la specialiști în domeniu care îți pot da sfaturi și te pot ajuta cu anumite lucrări și servicii de amenajarea casei. Cu ajutorul unui arhitect poți rezolva multe lucruri ce țin de pregătirea casei. Acesta va colabora cu alți specialiști precum sunt:

  • Un inginer constructor sau un structurist care va evalua structura de rezistență a casei
  • Un proiectant de instalații pentru a rezolva problemele legate de instalațile de încălzire, climatizare, de instalațiile electrice și instalațiile sanitare.

În cazul unui apartament, este necesar să mergi la magazinele de bricolaj pentru achiziționarea materialelor necesare pentru reamenajarea sau pentru renovarea acestuia. Dacă trebuie să achiziționezi anumite materiale speciale poți apela la ajutorul designerului care va ști ce să te sfătuiască.

Dacă apartamentul are prea puține camere (are un living, un dormitor, o baie, un grup sanitar, o bucătărie și o debara) și familia ta este mai numeroasă pentru că ai doi copii, poți împărți livingul în două dormitoare, folosind un perete din gips-carton, astfel rezolvi problema dormitoarelor pentru cei mici. Camera rămasă va deveni dormitor matrimonial iar bucătăria se păstrează așa. Aceasta este o soluție bună pentru o familie care are bugetul mic și nu-și permite un apartament mai mare, cu mai multe camere.

Dacă te-ai mutat la casă și aceasta are un pod spațios, îl poți reamenaja și transforma în mansardă, în cameră pentru copil sau cameră pentru oaspeți. În plus, la mansardă este foarte plăcut de locuit pentru că poți avea o priveliște frumoasă de la fereastră.

Dacă bugetul este mic poți opta pentru mobilierul din PAL, care este simplu și poate avea elemente de finisaj frumoase. Acesta poate fi realizat la comandă și astfel va fi exact pe gustul tău, în nuanța de PaL dorită. Poți face și o masă de dining elegantă dintr-un blat mare din material MDF vopsit pe gustul tău, în ton cu restul mobilei din spațiul respectiv și cu picioare metalice făcute la comandă.

Pe hol, baie, bucatărie și chiar pe balcon poți aplica mozaic, pentru că este elegant, iar în restul apartamentului ai putea să folosești parchet laminat, acesta fiind o pardoseală foarte frumoasă pentru interiorul locuinței. Parchetul laminat este destul de accesibil ca preț, este în stil clasic, dă o notă de eleganță locuinței. Sunt omeni care preferă pardoseala din linoleum, din PVC, pentru hol sau bucatărie deoarece oferă avantajul că se întreține ușor, este rezistentă și poate avea un design interesant.

O idee grozavă pentru a depozita lucrurile din casă este să folosești rafturi metalice care se pot comanda online de pe site-uri precum, https://rafturionline.ro/, care au prețuri convenabile. Pe astfel de rafturi se pot depozita cărțile, revistele, albumele de pictură, albumele de fotografii, mai ales atunci când acestea sunt prea multe și nu mai au loc în bibliotecă. Rafturile metalice sunt rezistente și pot fi frumos colorate, au un design elegant, modern, interesant. Cu ajutorul rafturilor și a cărților poți amenaja o mică bibliotecă în orice cameră a casei.

Aceste produse se comercializează într-o gamă variată de modele, dimensiuni, au polițe ajustabile, pot susține greutăți mari, iar designul lor elegant și curat va completa foarte bine orice cameră.

Rafturile sunt soluția perfectă pentru a stoca lucrurile și pentru a decora casa într-un mod plăcut, așa cum îți dorești. Ele se pot include în diferite zone ale casei, în camere, balcoane, garaje. Pe rafturi se pot pune și cutii decorative în care se țin lucrurile pe care nu le vrei la vedere și care pot avea un aspect deosebit, potrivit cu mobilierul din cameră. Modul de așezare al obiectelor pe rafturi contează, cu puțină imaginație se poate obține un ansamblu frumos care îți va impresiona prietenii.

Sunt și rafturi foarte robuste care au o bună stabilitate și rezistență la greutăți mari și care au și un design elegant. Acestea se pot folosi în piviță, în garaj pentru a depozita pe ele lucruri mai grele, astfel se utilizează eficient spațiul și se menține ordinea în acele locuri ale casei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *