Amenajarea unei grădini de poveste: 5 idei și exemple

Date:

Grădina este locul în care îți poți încărca diminețile cu energie, dar și spațiul în care te poți retrage pentru a citi, pentru a te juca alături de cei mici sau pentru a sta de vorba cu buni prieteni. Dacă vrei să-ți construiești o grădină de poveste în care să petreci un timp de calitate, iată 5 idei și exemple din care te poți inspira.

Comandă mobilier de grădină frumos și funcțional

Poți căuta cele mai frumoase articole de mobilier și decorațiuni pentru grădina ta în funcție de spațiul pe care îl ai de amenajat, de prioritățile tale și de modul în care îți imaginezi grădina perfectă pentru tine și familia ta. De exemplu, poți investi în bănci, mese de exterior, leagăne și balansoare de exterior, fotolii, șezloguri, foișoare, cutii pentru depozitare, tabureți, canapele de exterior, dar prima dată gândește-te cum vei folosi grădina și care sunt așteptările celorlalți membri ai familiei.  

Dacă vrei să amenajezi un loc în care să servești masa în aer liber, orientează-te către mese și scaune rezistente la umiditate și confortabile pentru întreaga familie. Pentru o oază de relaxare în timpul verii, pune în proiect șezlonguri, iar pentru amenajarea unui loc de citit autentic cumpără un leagăn tip ou.

Investește în decorațiuni inspirate pentru grădină

Acestea sunt accesorii destul de ieftine, dar care pot înnobila extrem de frumos o grădină ca în povești. De exemplu, poți prinde instalații de lumini led în pomi și poți așeza felinare vintage pe masă.

Piticii pentru grădină sunt o idee nemaipomenită pentru grădinile ca din povești, dar poți merge mai departe de atât așezând pe gazonul verde zâne colorate, ciuperci sau fântâni din lemn, o roabă încărcată cu flori multicolore, berze, stropitori, moriști și tot felul de alte decorațiuni amuzante.

Dacă ai copii, cu siguranță dorința de a transforma o grădină monotonă în una de poveste este și mai arzătoare, iar toate aceste decorațiuni vesele, luminoase și inocente te vor ajuta să-ți pui proiectul în practică.  

Amenajează o grădină luxuriantă cu multă verdeață

Ai visat întotdeauna la o grădină verde, plină cu tot felul de specii de pomi și plante? Atunci, nu mai aștepta și schițează grădina de poveste pe care ți-o dorești, cu multe plante, cu pomi, sălcii curgătoare, pergole încărcate cu flori, coșuri umplute cu flori multicolore și tot felul de ghivece cu plante frumoase, bogate. 

Între toate acestea, este o idee bună să construiești un iaz cu pești, o fântână cu apă în cascadă sau o statuie vintage cu un chip frumos. Pentru această idee, care funcționează perfect pentru cei pasionați de grădinărit, asigură-te că așezi la îndemână un colț cu tot felul de ustensile necesare pentru plivit, udat și curățat grădina. 

Grădina ca loc de activități outdoor pentru întreaga familie

Pe lângă relaxare, grădina poate fi spațiul în care întreaga familie se bucură de mai multă libertate, petrecând timp împreună.

De exemplu, poți amenaja o piscină de vară, un loc de joacă pentru copii cu tobogane și balansoare, o zonă de antrenament sportiv cu echipamente de fitness sau yoga, un colț cu suprafață betonată și un coș pentru baschet, un cort indian pentru cei mici, o bucătărie de jucărie pentru copii sau o terasă unde să serviți masa împreună.

Bineînțeles, acest proiect este unul ambițios și se pretează mai degrabă grădinilor mai spațioase.  

Transformarea grădinii într-o piesă de artă modernă

Dacă nu ești o persoană tradițională și îți dorești cu precădere ca grădina ta să fie una modernă sau o adevărată piesă de artă, poți amenaja ținând cont de acest lucru.

De exemplu, te poți inspira din grădinile franțuzești sau vintage pentru a construi sau pentru a amplasa diferite statui de efect, alături de pergole voluminoase cu flori, copaci conturați în forme geometrice, labirint din plante și sălcii, cascade de apă și fântâni arteziene.

Amenajarea unei grădini de poveste ține înainte de toate de preferințe, destinație și de bucuria de a mulțumi întreaga familie. Ce este interesant e că nu întotdeauna poate fi nevoie să faci investiții financiare majore, ci poți improviza din plin, amenajând o grădină de poveste superbă cu multe flori și un spațiu confortabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related