Analiza BAT – ce înseamnă și de ce este importantă pentru business-ul tău?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Toate instituțiile preocupate de impactul pe care îl pot avea asupra mediului industriile și activitățile economice au început să caute și să identifice cât mai multe soluții sustenabile care să ducă la minimizarea efectelor lor dăunătoare și să limiteze poluarea. De aceea, au apărut din ce în ce mai multe reglementări și responsabilități de mediu pe care agenții economici trebuie să le respecte. Toate aceste modificări au adus în România o legislație specifică greoaie și neclară, pe care firmele trebuie să o implementeze corect pentru a nu atrage după sine sancțiuni. 

Soluțiile pentru protecția mediului îți sunt oferite de analiza BAT

Atunci când ești în căutarea celor mai bune soluții pentru protecția mediului în ceea ce privește business-ul tău, vei avea nevoie de realizarea unor proceduri și tehnologii care să îți arate cum activitatea ta poate să împiedice poluarea și să aibă un impact minim asupra naturii înconjurătoare. O măsură pe care o poți lua, extrem de folosită de către companii este analiza celor mai bune tehnici sau BAT (best available technology). 

Analizele BAT și BEP (Best Environmental Practice) reprezintă în acest moment unele dintre cele mai bune și mai utilizate soluții care pot ajuta la controlarea impactului pe care activitatea ta o poate avea asupra mediului. 

Atunci când este realizată de către specialiști în domeniu, ai șansa de a implementa cele mai noi tehnologii pentru a minimiza numărul de deșeuri și ambalaje. Aici poți apela cu încredere la o firmă de consultanță așa cum este Stratos.ro, care te poate sprijini în acest demers, dar nu numai. Te poate ajuta să obții o autorizație de protecția mediului în funcție de domeniul tău de activitate. Mai mult decât atât, tot ceea ce înseamnă consultanță de mediu și responsabilitate poate fi externalizat fără ca tu să îți mai faci probleme. 

De asemenea, în urma acestei analize se pot găsi soluții pentru îmbunătățirea sănătății populației, folosirea unor metode care prezintă un grad cât mai mic de risc, modificarea proceselor învechite, dar și evidențierea importanței reciclării și reutilizării. 

Analiza BAT face parte din actul de reglementare numit Autorizație integrată de mediu și poate fi emis doar de către autoritățile competente și specializate în domeniul de protecție a mediului. De asemenea, îți oferă dreptul de a continua o activitate conformă cu prevederile actuale care vizează minimizarea impactului poluării. 

Această analiză a celor mai bune tehnici nu trebuie privită doar ca o obligație legislativă și realizată doar pentru a evita sancțiunile. Grija pentru societate și viitor este la fel de importantă. Companiile, indiferent de mărimea lor, trebuie să fie conștiente de impactul pe care îl au asupra mediului, ecosistemelor și asupra oamenilor. 

Așadar, dacă știi că firma ta se încadrează în activitățile care pot impacta mediul înconjurător într-un mod negativ, o astfel de analiză este mai mult decât necesară. Ea te va ajuta să îți dezvolți business-ul în armonie cu natura. 

Sursa foto: Unsplash.com

spot_imgspot_img