Angelo Badalamenti, compozitorul coloanei sonore a…

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Angelo Badalamenti, care a creat melodiile memorabile pentru „Twin Peaks”, „Blue Velvet” şi „Mulholland Drive” şi a colaborat cu David Lynch la alte câteva filme, a murit duminică la vârsta de 85 de ani, potrivit Variety.


Nepotul său a anunţat decesul pe Instagram: „Unchiul meu Angelo Badalamenti a trecut bariera către un alt plan al existenţei”.

David Lynch a spus simplu: „Fără muzică astăzi”.

Pentru Lynch, el a compus muzica la „Twin Peaks: Fire Walk With Me”, „Wild at Heart”, „Lost Highway” şi „The Straight Story”. Printre alte compoziţii sunt: „Cabin Fever”, „Auto Focus”, „Before the Fall”, „Dark Water”, „Secretary” şi „A Very Long Engagement”. 

 

A lucrat la partitura pentru filme precum „Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors” şi „National Lampoon’s Christmas Vacation” înainte de a relua lucrul, împreună cu Lynch şi Cruise, la coloana sonoră a serialului „Twin Peaks”. „Twin Peaks Theme” a câştigat un Grammy pentru interpretare instrumentală pop.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa contact@news20.ro.

spot_imgspot_img