Anghel Iordănescu, soluție pentru președintele FRF în scandalul regulii U21 din SuperLiga

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

În ultimele 3 sezoane, echipele din SuperLiga au fost obligate să folosească cel puțin un jucător sub 21 de ani pe parcursul partidelor. Regula a rămas valabilă și pentru sezonul 2023/24, iar finanțatorul FCSB-ului a avut o reacție deplasată atât la adresa federației, cât și la adresa cluburilor care au votat pentru menținerea acestei reguli.

Anghel IordănescuFoto: Vadim Ghirda / AP / Profimedia

Anghel Iordănescu propune folosirea a doi jucători sub 21 de ani în SuperLiga

Anghel Iordănescu, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, a intervenit în scandalul privind folosirea unui jucător sub 21 de ani pe parcursul partidelor din SuperLiga.

Adunarea Generală a susținut menținerea acestei reguli, iar voturile cluburilor au fost majoritare în ceea ce privește păstrarea acestei cerințe pentru meciurile din SuperLiga.

Gigi Becali, finanțatorul echipei FCSB, este împotriva acestei reguli și a adus acuze deplasate la adresa Federației Române de Fotbal, dar mai ales la adresa cluburilor, în frunte cu Rapid București.

Giuleștenii au oferit și o reacție după ieșirea deplasată a lui Gigi Becali, iar mai nou, Anghel Iordănescu a intervenit și a venit cu o soluție/părere în această dispută.

„Dacă aș fi fost, nu președinte de club sau antrenor, dacă aș fi fost președintele FRF, aș fi pus doi jucători U21. Unul l-aș fi impus, iar al doilea era premiat. Clubul care folosea al doilea jucător primea un premiu consistent ca să stimulez. Sunt convins că decât să aduci un străin care îți fură ochii, mai bine era așa.

Cum se poate ca acest lucru să se întâmple la Hagi, iar la alte echipe să nu se poată? Sunt mulți care investesc în fotbal, de ce dacă ai jucători tineri și au potențial nu îi folosești? Eu impuneam unul, iar al doilea îl premiam.

Eu susțin că echipele noastre trebuie să aibă centre de copii și juniori puternice. În momentul de față, avem foarte multe minusuri. Fotbalul românesc are nevoie de bani, fără bani nu ai cum să faci performanță.” – a spus Anghel Iordănescu, potrivit Digi Sport.

spot_imgspot_img