Anisie: Elevii vor avea internet timp de doi ani și tablete. Vor fi alocate 150 de milioane de lei – Educatie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a adus lămuriri cu privire la achiziția de tablete pentru elevii din medii defavorizate, ea spunând că ei vor beneficia și de echipamente și de internet timp de doi ani, iar din Fondul de rezervă al Guvernului vor fi alocate 150 de milioane de lei, potrivit Mediafax.

„În curând vom ieși cu un plan articulat de măsuri care să vizeze nu numai achiziție de tablete și echipemante. (…) 150 de milioane de lei pentru acești copii de care vorbeam, din mediile dezbavantajate care nu au acces la tehnologie, care cu dificultate au păstrat legătura cu cadrele didactice în această perioadă și în felul acesta ne pregătim pentru că (…) specialiștii în medicină spun că în toamnă va fi un nou val (al epidemiei- n.red.)”, a spus, joi seara, la Realitatea TV, Monica Anisie.

Conform ministrului Educației, achiziția va fi centralizată la nivel guvernamental.

„Vom transmite către inspectoratele școlare acele echipamente pe care le vom achiziționa.Vor avea și internat și laptop sau tabletă”, a spus sursa citată.

Un număr de 250.000 de elevi nu avut acces la mijloace tehnologice de învățare online, a mai spus ministrul Educației.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seara, înaintea ședinței de guvern, că Excutivul a luat decizia de a achiziționa tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online, banii fiind asigurați din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susținerea achiziției de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza că nu au calculatoare sau tablete”, a spus Ludovic Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *