ANUNȚ Umanitar: Mircea speră doar că într-o zi suferința îl va părăsi, iar visul său de a deveni asistent medical va deveni realitate – Esential

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dacă ar fi să vă spun o poveste impresionantă de viață, m-aș gândi imediat la Mircea Roșian, un tânăr de 24 de ani care își dorește foarte mult să devină asistent medical, dar pe care, din păcate, problemele lui de sănătate îl împiedică.

Viața nu îi este ușoară deloc acestui băiat, de altfel niciodată nu i-a fost. Încă de mic a trecut prin situații greu de imaginat. A fost abandonat de părinți, iar de la naștere a stat la incubator o perioadă destul de îndelungată. Până la vârsta de 6 ani a depins de aparatele unui spital din Timișoara, iar după această perioadă dificilă, Mircea a fost primit de o familie iubitoare.

Părea că viața a început să fie mai bună, dar din păcate greutățile s-au înmulțit. După ce a împlinit 10 ani, părinții maternali s-au îmbolnăvit și nu au mai putut avea grijă de el. Așa a ajuns într-un centru de plasament, unde a rămas până când a împlinit vârsta de 18 ani, moment în care a fost transferat la un centru social pentru adulți unde se află și azi.

Viața pur și simplu i-a frânt inima… De ani de zile, Mircea speră doar că într-o zi suferința îl va părăsi, iar visul său va deveni realitate. Când am spus că inima îi este frântă, nu a fost doar o metaforă. Mircea are numeroase malformații cardiace: insuficiență mitrală severă, defect septal intraatrial, atrofiere ventriculară stângă.

Anul acesta, în iulie, tânărul a fost operat, dar medicul e rezervat cu privire la reușita intervenției. Din această cauză, i-a recomandat să apeleze urgent la un spital din Turcia pentru o nouă operație.

Înainte de a ajunge la spital, în iunie Mircea a luat cu brio probele Bacalaureatului, ca să fie pregătit să meargă mai departe, să poată deveni asistent pentru a ajuta cât mai multă lume. Vrea să le ofere celor greu încercați de soartă – cum este el – o viață mai bună, mai ușoară, mai lipsită de suferință. Nu își dorește decât să alunge durerea din viețile celor necăjiți, cu atât mai mult cu cât el știe foarte bine cât de necruțătoare poate fi viața.

Acum că testul educației a fost trecut cu bine, a rămas poate cel mai greu test – cel al strângerii banilor de care are nevoie pentru a-și achita operația. Mircea trebuie să aibă 31.000 de euro, o sumă de neconceput pentru un tânăr singur, care nu are pe nimeni…

Câte să mai ducă acest băiat? De unde să mai aibă resurse să se poată salva? Cât de nedreaptă poate să-i fie situația? Răspunsul la aceste întrebări e inutil, singurul lucru care contează cu adevărat este să fie ajutat să învingă și de această dată obstacolele care i-au fost puse în cale. Pentru asta sunt necesare donațiile noastre, ale fiecăruia dintre noi care înțelege că singur nu ai cum să răzbești, pur și simplu este imposibil.

Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” poate echilibra balanța în favoarea lui Mircea. Doar cu ajutorul nostru, acest tânăr poate avea o șansă reală la viață, doar prin contribuția noastră își poate clădi un viitor. Poate peste ani ne vom întâlni cu el într-un cabinet medical și va fi el cel care ne va ajuta pe noi! Binele nu rămâne niciodată nerăsplătit!

Donații se pot face:

Cod de inregistrare fiscala: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele copilului -MIRCEA ROSIAN

spot_imgspot_img