Google a anunțat criptarea end-to-end în aplicația sa Android Messages anul trecut, funcția fiind lansată pentru testerii beta. Acum este disponibilă și mai general. Iar dacă utilizați aplicația Mesaje, este o idee bună să o și activați.

Anunţ de ultim moment al celor de la Google

„Când folosiți aplicația Mesaje pentru a trimite mesaje criptate de la un capăt la altul, toate chat-urile, inclusiv textul și orice fișiere sau suport media, sunt criptate pe măsură ce datele se deplasează între dispozitive”, explică Google.

“Criptarea convertește datele în text amestecat. Textul necitit poate fi decodat doar cu o cheie secretă. Cheia menționată este un număr generat pe telefoane dvs și ale destinatarului dvs., fiind creat unul nou pentru fiecare mesaj. De asemenea, sunt șterse odată ce și-au îndeplinit scopul.

Asta înseamnă că nimeni nu vă poate intercepta și citi mesajele, făcându-le doar pentru ochii destinatarului.

Din păcate, criptarea mesajelor funcționează numai în chaturile individuale, astfel încât puteți fi expus în chatul de grup.

Puteți spune că aveți funcții de chat activate dacă textele dvs. sunt mai mult albastru închis decât albastru deschis și le puteți activa, de asemenea, apăsând Setări> Funcții de chat> Activare funcții de chat.