Apple a eliminat aplicațiile legate de vaping din App Store – International

În contextul în care îngrijorările legate de efectele țigărilor electronie asupra sănătății devin tot mai puternice, Apple a renunțat la toate cele 181 de aplicații legate de vaping, din App Store, scrie Axios.

Mișcarea a fost făcută după ce 42 de persoane au murit din cauza unor afecțiuni pulmonare corelate cu vaping-ul. Majoritatea victimelor foloseau rezerve cu THC, deși au fost unele cazuri în care rezervele aparatelor folosite conțineau nicotină. Compania nu a permis niciodată vânzarea cartușelor pentru vaping direct din aplicații. Însă existau aplicații care permiteau oamenilor să controleze temperatura sau luminozitatea țigaretelor, sau care ofereau utilizatorilor știri legate de vaping și jocuri. Apple nu a mai acceptat din iunie aplicații noi de promovare a vapingului.

Într-o declarație pentru Axios, Apple a transmis: “Avem mare grijă să facem ca App Store să fie un loc sigur pentru clienți, mai ales pentru cei tineri, în care aceștia să poată descărca aplicații. Evaluăm constant aplicațiile și consultăm cele mai recente dovezi pentru a determina riscurile la adresa sănătății și bunăstării utilizatorilor.”

“Recent, mai mulți experți, de la cei din cadrul CDC până la cei din American Heart Association au atribuit o varietate de afecțiuni pulmonare utilizării țigărilor electronice și ale produselor de vaping, ajungând până la a considera răspândirea acestor dispozitive o criză a sănătății publice și o epidemie care afectează populația tânără. Suntem de acord și am actualizat App Store Review Guidelines pentru a aduce la cunoștință că aplicațiile care încurajează sau facilitează utilizarea acestor produse nu sunt permise. De azi, aceste aplicații nu mai sunt disponibile pentru descărcare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *