„Aproape sigur” că varianta Omicron nu este mai gravă decât Delta – Fauci – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Este „aproape sigur” că varianta Omicron NU provoacă cazuri mai grave de Covid-19 decât Delta, a declarat marți epidemiologul american Anthony Fauci pentru AFP, adăugând că ar fi necesar să mai așteptăm „cel puțin două săptămâni” pentru a ști dacă se dovedește și mai puțin periculos.

„Este aproape sigur că nu este mai grav decât Delta”, a spus consilierul Casei Albe. „Există unele semne că poate fi chiar și mai puțin grav”, a adăugat el într-un interviu telefonic.

„Trebuie să spunem asta cu multă precauție dar dacă ne uităm la informațiile disponibile, există motive să credem că varianta se răspândește repede dar poate că nu este la fel de periculoasă”, afirmă prof. Dror Mevorach, doctor la Centrul Medical al Universității Ebraice Hadssah din Israel.

Potrivit datelor publicate de oficialii din districtul Tshwane, focarul variantei Omicron din această țară, 80% din spitalizările din anterioarele două săptămâni au fost ale unor persoane cu vârsta de sub 50 de ani, vasta majoritate a acestora neavând nevoie de oxigen medical.

Acest lucru poate fi explicat în mai multe feluri, un factor putând fi vârsta mai scăzută a pacienților sau faptul că varianta Omicron a coronavirusului este mai ușoară, au dezvoltat forme ușoare ale COVID-19.

Unii experți au sugerat că dacă varianta Omicron este într-adevăr mai puțin severă ea ar putea fi tratată într-un mod asemănător cu tratarea gripei.

Mevorach este de aceeași părere, afirmând că „ar fi o veste cu adevărat bună pentru lume. Cred că am avut semne că persoanele vaccinate se infectează [cu varianta Omicron] dar că forma bolii dezvoltată de aceștia este ușoară”.

Citește și:

spot_imgspot_img