Ar putea deveni engleza limbă oficială în Germania? Mai mulţi oficiali cer acest lucru, cel puţin în administraţie, pentru a atrage muncitori calificaţi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Guvernul tripartit al cancelarului Olaf Scholz a prezentat în toamna anului trecut propria versiune a unei „cărţi verzi”, numită Chancenkarte sau „carte de oportunitate”, concepută pentru a răspunde la lipsa critică de forţă de muncă calificată.

Muncitorii calificaţi care doresc să vină în Germania ar trebui să poată aplica cu succes pentru noul nostru sistem de <carte verde> bazat pe puncte din străinătate, chiar dacă nu vorbesc încă fluent limba germană„, a declarat Johannes Vogel, de la FDP, pentru The Guardian.

Vogel, membru al Comisiei pentru muncă şi afaceri sociale din Bundestag, a declarat că noul sistem de „carte verde” trebuie să fie conceput astfel încât să permită solicitanţilor să se califice chiar dacă nu vorbesc fluent limba germană.

„Iar birourile unde trebuie să se înregistreze odată ce aceşti lucrători sunt aici ar trebui să le poată oferi formulare de cerere în limba engleză şi asistenţi sociali care să vorbească fluent engleza”, a adăugat el.

Economia germană a înregistrat o medie anuală de 844.000 de locuri de muncă vacante în 2022, un record, cu lipsuri disperate în special în sectoarele farmaceutic, inginerie şi IT. În luna ianuarie a acestui an, Agenţia Federală pentru Ocuparea Forţei de Muncă a înregistrat 764.326 de locuri de muncă vacante în întreprinderile germane.

Şefa agenţiei, Andrea Nahles, a sugerat în noiembrie anul trecut că cea mai mare economie a Europei ar avea nevoie de un aport anual de aproximativ 400.000 de lucrători calificaţi din străinătate pentru a acoperi acest deficit.

Germania trebuie să devină mai bună în competiţia pentru talentele globale. Viitorul nostru economic depinde de acest lucru”, a declarat Vogel. „Avem un dezavantaj competitiv pentru că germana, din păcate, nu este o limbă globală. Cel puţin, ar trebui să compensăm acest lucru„.

Apelul FDP a fost reluat de Asociaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie din Germania, al cărei preşedinte, Peter Adrian, a declarat recent pentru ziarul Münchner Merkur: „Engleza este limba mondială şi ar trebui să fie suficientă pentru ca oricine să realizeze lucruri măreţe în multe întreprinderi germane.” Adrian a spus că ar fi un „semnal puternic” dacă oamenii de peste ocean ar putea avea primul contact cu birocraţia germană într-o altă limbă decât germana.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img