Arabia Saudită amenință: Dacă atacul a venit de pe teritoriul iranian, asta ne duce la alt nivel, ar fi un act de război – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dacă ancheta va arăta că atacul asupra instalațiilor petroliere saudite a fost lansată de pe teritoriul iranian, regatul îl va considera drept un act de război, a declarat un înalt oficial saudit, potrivit Reuters.

”Considerăm că Iranul este responsabil pentru că rachetele și dronele care au fost trase contra Arabiei Saudite erau fabricate de Iran și vândute de Iran”, a declarat ministrul de stat pentru afaceri externe, Adel al-Jubeir la CNN.

”Dar, să lansezi un atac de pe teritoriul tău, dacă așa a fost, ne duce la alt nivel… asta ar fi considerat un act de război”, a spus ministrul saudit.

”Iranienii trebuie să știe că vor exista consecințe pentru acțiunile lor”, a adăugat al-Jubeir.


Anterior, Jubeir declarase presei că Riadul așteaptă rezultatul investigației – la care au fost chemați să contribuie și in anchetatori internaționali – privind atacul din 14 septembrie ce, în primă fază, a îmjumătățit producția de petrol a țării, fiind cea mai mare lovitură dată vreodată celui mai mare exportator de țiței din lume.

spot_imgspot_img