Ardezia: 10 idei pentru amenajarea terasei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Pentru a te bucura de spațiul exterior al casei tale, primul pas este să te ocupi de amenajarea grădinii și a terasei. În aceste sens va fi nevoie să te gândești la un plan efectiv de decorare, prin care să poți pune în evidență frumusețea spațiului de care dispui. Iată câteva idei speciale prin care îți poți amenaja terasa, folosind ardezia ca material principal.

Ardezie poligonală pentru pardoseli

Dacă vrei să depășești barierele materialelor uzuale de amenajare, atunci ar trebui să alegi să amenajezi zona terasei folosind ardezie poligonală. Aceasta are un aspecte deosebit, atât prin formă, cât și prin colorit. Ardezia poligonală îți oferă suprafețe care se potrivesc cu orice stil pe care îl alegi pentru amenajarea exteriorului, iar durabilitatea te va surprinde ani de-a rândul cu un aspect impecabil al suprafețelor. 

Placarea pereților cu ardezie

Terasa este încadrată pe cel puțin o latură de ziduri de protecție, pe care le poți amenaja cu ușurință folosind plăci de ardezie. Acestea vor spori durabilitatea structurii și vor oferi un aspect unitar, care se va potrivi perfect alături de suprafețele de trafic, placate cu același material. 

Placarea stâlpilor terasei cu ardezie scapitată

O soluție specială de amenajare a terasei exterioare este să folosești ardezie cu finisaj scapitat. Placajele de acest tip au un aspect cioplit, ușor neregulat, cu adevărat unic și special. Finisajul ușor rustic al acesteia se potrivește zonelor exterioare, conferind acestora un aspect primitor.

Realizarea blaturilor sau a meselor de exterior

Poți folosi ardezia și pentru a realiza elemente speciale, precum o masă de exterior, care să se bazeze pe structură din fier forjat. Aspectul elegant al ardeziei va fi completat de frumusețea fierului forjat, iar terasa casei tale va arăta uimitor în acest fel. 

Ardezie pentru realizarea treptelor

Dacă ai o porțiune de podest cu trepte, atunci ardezia te poate ajuta să scoți în evidență aceste zone. Optează pentru un podest și pentru trepte realizate din ardezie și eventual combină culorile și materialele la nivel de contratrepte, folosind granitul, marmura sau travertinul. 

Grătare pentru terasă din ardezie

Un mod special de a înfrumuseța zona terasei este să folosești ardezia pentru decorarea unui grătar de grădină. Știm cât este de plăcut să îți petreci timpul în natură, iar un grătar în aer liber poate fi soluția perfectă pentru a pune în practică acest lucru. 

Ardezia pentru realizarea acoperișurilor

Acoperișurile din ardezie sunt estetice și durabile și oferă caracteristici speciale de protecție și izolare. Ardezia nu este un material asupra căruia să fii nevoit să intervii la nivel de mentenanță, astfel că te poți bucura de frumusețea acoperișului tău ani de-a rândul. 

Ardezia pentru placarea ghivecelor exterioare

Dacă vrei să oferi terasei tale un aspect special, atunci poți extinde amenajarea și la nivelul decorațiunilor. Astfel, poți construi zone special amenajate pentru ghivece, care să contrasteze într-un mod delicat cu frumusețea florilor din acestea. 

Ardezie pentru placarea soclurilor de gard

Amenajarea efectivă a terasei, dar și a întregii grădini se vede în detalii și în constanța materialelor de amenajare folosite. Astfel, pentru o unitate perfectă la nivel de amenajare poți folosi ardezia chiar și pentru placarea zonelor de soclul la nivelul gardurilor. 

Placarea elementelor decorative cu ardezie

Dacă ai o piscină sau o fântână arteziană și vrei să amenajezi spațiul într-un mod special, atunci ardezia poate fi exact soluția care îți trebuie. Ardezia este un material care nu permite alunecarea, drept pentru care o vei putea folosi chiar și când vine vorba despre spații cu umiditate mare.

Fiind o rocă naturală, ardezia se va integra perfect în contextul amenajarii exterioare a terasei tale. Alege din aceste idei pe acelea care îți plac și pe care le poți pune în practică și bucură-te de o amenajare cât mai specială și durabilă a terasei tale. 

spot_imgspot_img