Armata austriacă și-a suspendat operațiunile de salvare din Turcia, din cauza „situației de securitate tot mai dificile”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Armata austriacă a suspendat operațiunile de salvare în Turcia lovită de cutremure din cauza „unei situații de securitate din ce în ce mai dificile”, a informat sâmbătă într-un mesaj pe Twitter un purtător de cuvânt, potrivit Reuters.

Echipele de salvare cauta in continuare oameni sub daramaturi in TurciaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Austria, Michael Bauer, a scris pe Twitter că Unitatea de intervenție în caz de dezastre a Forțelor austriece (AFDRU) este disponibilă pentru noi operațiuni de salvare atunci când mediul de lucru va deveni sigur.

„Șansele de a salva o viață nu au nicio legătură rezonabilă cu riscul de securitate”, a declarat sâmbătă locotenent-colonelul Pierre Kugelweis. „Există o agresivitate tot mai mare între grupurile din Turcia”, a adăugat el.

Agenția de presă AFP a relatat despre ciocniri între grupuri neidentificate și a precizat că trupele austriece s-au adăpostit într-o tabără de bază împreună cu alte organizații internaționale și că așteaptă instrucțiuni.

Un număr de 82 de salvatori din forțele armate austriece se află în orașul Antakya, Turcia, din 7 februarie, iar specialiștii lor au scos până acum de sub dărâmături nouă persoane.

spot_imgspot_img