Armata rusă face pregătiri pentru o ofensivă ucraineană și în direcția Mariupol. Tactica folosită

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Rusia a început să construiască structuri din beton cunoscute sub numele de „dinți de dragon” în jurul orașului ocupat Mariupol din sudul Ucrainei, conform Ministerului britanic al Apărării.

Război în Ucraina: Soldați ruși pe străzile din MariupolFoto: Maximilian Clarke/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit britanicilor, Rusia își intensifică eforturile pentru a încetini avansul forțelor ucrainene în zonele cheie pe care le apără, inclusiv în jurul orașului devastat Mariupol.

Acolo, trupele ruse folosesc două fabrici pentru a produce un număr mare de „dinți de dragon” – blocuri piramidale din beton concepute pentru a încetini avansarea vehiculelor militare.

Astfel de structuri „dinți de dragon” au fost probabil instalate între Mariupol și satul Nikolskoye și din nordul orașului Mariupol până în satul Starîi Krîm din regiunea Donețk, conform Ministerului britanic al Apărării.

Instalarea „dinților de dragon” este cel mai recent indiciu al eforturilor semnificative pe care le fac trupele ruse pentru a pregăti o apărare cât mai puternică în spatele liniei frontului actual, ca să împiedice un avans rapid al forțelor ucrainene.

Institutul pentru Studiul Războiului a remarcat, de asemenea, eforturile continue ale Rusiei de a-și îmbunătăți apărarea în sudul Ucrainei, scrie The Guardian.

Ce sunt „dinții de dragon”

Rusia a apelat „dinții de dragon” – o tactică din al Doilea Război Mondial și în regiunea Lugansk, conform unor imagini realizate din satelit și publicate luna trecută.

„Dinții de dragon” sunt fortificații de mici dimensiuni din beton armat construite pentru prima dată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a contracara tancurile și infanteria mecanizată. Scopul acestora era de a încetini vehiculele de luptă și a le „îndruma” spre zone special pregătite unde să fie atacate cu usurință cu arme antitanc.

Germania a folosit cu precădere această tactică la Linia Siegfried din vestul țării, echivalentul german al Liniei Maginot a Franței. Fortificațiile nu au reușit însă să oprească armatele aliate după debarcarea în Normandia și ofensiva în Germania care a urmat eliberării Franței.

Construirea „dinților de dragon” a fost în cea mai mare parte abandonată după al Doilea Război Mondial însă în unele din zonele sale strategice Elveția continuă să mențină până în prezent astfel de fortificații cunoscute și sub denumirea de „linii Toblerone” din cauza așezării în șir a structurilor care amintește de forma cunoscutului baton de ciocolată elvețian.

spot_imgspot_img