Legea pentru instituirea „Zilei Tatalui” si „Zilei Mamei”, depusa in Parlament

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca a depus la Camera Deputatilor proiectul de lege „pentru instituirea Zilei tatalui si Zilei Mamei”.

Pentru asigurarea unui „echilibru social si evidentierea importantei ambilor parinti in viata de familie si in societate”, deputatul PDL a propus ca prima duminica a lunii mai sa fie instituita „Ziua Tatalui”, iar, a doua duminica a lunii mai sa fie „Ziua Mamei”.

Proiectul de lege mai prevede ca Guvernul, autoritatile publice locale si centrale sa ia masurile necesare pentru marcarea acestor evenimente.

„Instituirea Zilei Mamei si Zilei Tatalui reprezinta un gest de normalitate in societatea romanesca, fiind rodul colaborarii dintre Asociatia T.A.T.A si parlamentari romani preocupati de sustinerea familiei, de protejarea drepturilor copilului si de intarirea rolului fiecarui parinte in cresterea si educarea propriului copil”, se precizeaza in expunerea de motive a proiectului.

Mircia Giurgiu a declarat ca, printre cei care au semnat pentru sustinerea proiectului se afla Laszlo Borbely (UDMR), Victor Ponta (PSD), Petru Movila (PDL).

Potrivit procedurilor parlamentare, proiectul de lege va fi analizat de comisiile parlamentare si, apoi, de plenul Camerei.

spot_imgspot_img