11 noi specii de plante si animale descoperite in Vietnam

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Oamenii de stiinta au anuntat descoperirea si clasificare a 11 noi specii de animale si plante intr-o regiune izolata din Vietnam, printre care o specie de sarpe, doua specii de fluturi si cinci varietati de orhidee salbatice, conform unui anunt dat publicitatii miercuri de organizatia World Wide Found (WWF). Noile specii au fost descoperite in regiunea denumita Coridorul Verde din provincia Thua Thien Hue, aflata in centrul Vietnamului. Şerpii (foto) din nou descoperita specie traiesc in apropierea cursurilor de apa si se hranesc cu broaste si alte animale mici. Ca semn caracteristic serpii din aceasta specie au pe cap o dunga alb-galbuie si pot creste pana la dimensiunea de aproximativ 80 de centimetri.

Cele doua noi specii de fluturi descoperite se alatura celor 6 noi specii de fluturi clasificate in provincia Thua Thien Hue din 1996 si pana in prezent.

Trei dintre speciile de orhidee descoperite nu prezinta frunze, caracteristica neobisnuita pentru acest gen de plante. Toate cele 11 specii si subspecii descoperite sunt endemice regiunii Thua Thien Hue.

spot_imgspot_img