12 lucruri ciudate pe care nu le stiai despre alaptat

Pe langa functia principala pe care o indeplineste, si anume aceea ce oferi hrana copilului in primele luni de viata, alaptatul are si rolul de a apropia mama si bebelusul. Este un moment magic in viata oricarei femei.
Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptatul exclusiv in primele luni de viata. Abia apoi poate incepe diversificarea. Pe langa aceste informatii esentiale, insa, exista lucruri legate de alaptat pe care nici mamicile cu experienta, aflate la al doilea sau poate al treilea copil, nu le cunosc. Iata 12 dintre acestea!

1. Marimea sanilor nu este direct proportionala cu cantitatea de lapte pe care o va produce organismul tau. Hormonii sunt cei care regleaza alaptatul;2. Nicio femeie nu are sani simetrici, insa acestia pot deveni chiar si mai diferiti unul fata de altul, daca bebelusul tau prefera doar unul dintre ei. De asemenea, alaptatul se poate face si numai de la un san, daca asta vrei. Unii sani cresc in volum in timpul sarcinii, altii nu trec prin schimbari majore, insa isi indeplinesc cu succes rolul;3. 90% dintre femeile din Canada nu alapteaza deloc. Dintre cele care o fac 51% se opresc cand copilul ajunge la patru luni si 14% se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *