129 de refugiati, descoperiti intr-un camion ce se indrepta spre Romania

Un numar de 129 de migranti au fost descoperiti sambata la un punct de trecere a frontierei dintre Turcia si Bulgaria intr-un camion frigorific ce avea ca destinatie Romania, a anuntat Ministerul bulgar de Interne, citat de agentiile AFP si BTA, mentionand totodata ca, in urma unei vaste operatiuni desfasurate cu o zi in urma, pe tot cuprinsul tarii au fost arestati 495 de imigranti clandestini si 16 traficanti.
Cei 129 de imigranti ilegali, dintre care 38 sunt barbati, 33 femei si 58 copii, toti sustinand ca sunt sirieni, erau ascunsi in spatele unor baxuri cu apa aflate in camion. Ei au fost descoperiti in timpul controlului de rutina la punctul de frontiera Kapitan-Andreevo. Soferul turc a fost arestat, potrivit Agerpres.
Potrivit unui purtator de cuvant din cadrul MAI bulgar, starea de sanatate a migrantilor este buna, in prezent efectuand-se verificari pentru a se afla daca ei intr-adevar sunt sirieni.
In fiecare zi la frontiera cu Turcia autoritatile bulgare aresteaza circa o suta de migranti care incearca sa treaca granita cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *