150 de Euro anual pentru hainele profesorilor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Senatul a adoptat, ieri, o propunere legislativa prin care profesorii de liceu ar putea primi 150 de euro, anual, pentru a-si achizitiona haine.

Plenul Senatului a adoptat, ieri, o propunere legislativa conform careia cadrele didactice din invatamantul preuniversitar de stat si privat vor primi, anual, un ajutor financiar, reprezentand echivalentul in lei a 150 de euro, in vederea achizitionarii de haine. Propunerea legislativa a fost adoptata de senatori cu 70 de voturi „pentru”, 5 voturi „impotriva” si o abtinere.

Conform proiectului de lege, ajutorul financiar se acorda cadrelor didactice titulare si suplinitoare calificate din invatamantul de stat si privat, in vederea achizitionarii de imbracaminte. Ajutorul financiar s-ar putea acorda anual, la solicitarea cadrelor didactice, iar cei 150 de euro vor fi calculati la cursul de schimb valutar comunicat de BNR.

Forul decizional in cazul acestei propuneri legislative este Camera Deputatilor. Daca legea va fi votata si de deputati, sumele necesare acordarii acestui ajutor financiar vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Prevederile actualei legi ar putea intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2009.

spot_imgspot_img