176 de parlamentari au depus o plangere pentru santaj impotriva presedintelui Basescu

176 de parlamentari, in frunte cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea si Ilie Sarbu, au depus, joi, la procurorul general, o plangere pentru?santaj impotriva presedintelui Traian Basescu, relateaza Mediafax.
Semnatarii precizeaza ca intr-un interviu la Realitatea TV, difuzat in 13 aprilie, referindu-se la activitatea parlamentara a senatoarei Gabriela Firea in Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, Traian Basescu a afirmat: “Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea sa nu-l gasesca intro-zi acasa dacaa??. nu-i atentaa??. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”.
Parlamentarii precizeaza ca afirmatia facuta in referire directa la activitatea de primar a sotului senatoarei constituie un mijloc de constrangere a acesteia in scopul determinarii neindeplinirii atributiilor parlamentare care ii revin, ce sunt de natura sa lezeze interesele personale ale “numitului Basescu Traian si ale familiei acestuia”.
“Ne aflam in prezenta savarsirii infractiunii de santaj consumata prin aceea ca amenintarea proferata public ca mijloc de insuflare a unei temeri si realizare a unei constrangeri morale serveste la determinarea impiedicarii actiunilor d-nei senator in folosul autorului exprimarilor in sensul art. 207 C. pen ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *