20 de explozii in Romania

In anul 2016, la nivel national, s-au produs 20 de explozii urmate sau neurmate de incendiu, in urma carora doua persoane si-au pierdut viata, iar alte 16 au fost ranite, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) potrivit Mediafax.
“In anul 2016, la nivel national s-au produs 20 de explozii urmate sau neurmate de incendiu, in urma carora doua persoane si-au pierdut viata, iar alte 16 au fost ranite. Cele mai multe dintre acestea (14), s-au inregistrat in mediul urban, iar restul situatiilor in mediul rural. Principalele imprejurari care au generat aceste incidente au constat in manipularea, depozitarea sau pastrarea necorespunzatoare a materialelor combustibile ori a explozivilor, efectuarea unor lucrari/operatiuni periculoase ce au condus la aparitia unor situatii generatoare de explozii sau formarea unor amestecuri explozive”, potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), remis vineri MEDIAFAX.
Pompierii avertizeaza ca acest tip de situatii pot fi generate de acumularile de gaze in subsolurile imobilelor, iar pentru prevenirea incidentelor care pot pune in pericol viata semenilor, le reaminesc utilizatorilor prevederile legale ce vizeaza obligativitatea etansarii cailor de acces in subsoluri a retelelor de utilitati.
“Astfel, in conformitate cu prevederile Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor alimentate cu gaze naturale (NTPEE 2008), aprobate prin Ordinul nr. 5 din 2009 al presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare din domeniul Energiei, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru cladirile amplasate in localitatile in care exista retea de gaze naturale, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *