2.000 de persoane au cerut Ministerului Educatiei ca Liceul Teologic Romano-Catolic din Targu Mures sa nu fie inchis

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Aproape 2.000 de persoane au participat, miercuri, la un miting de protest?in fata Institutiei Prefectului, in judetul Mures,?pentru a convinge Ministerul Educatiei sa asigure functionarea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Targu Mures, informeaza Agerpres.
La manifestare, denumita de catre organizatori „adunare publica”, a participat, fara a lua cuvantul, si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, alaturi de fostul lider Unional, Marko Bela, precum si de numerosi parlamentari ai formatiunii. ?
In timpul manifestarii, care a durat mai bine de 45 de minute, a fost citit un apel din partea printilor, in care se arata ca „actiunile ministrului educatiei, ale prefectului si ale inspectorului scolar general, declaratiile contradictorii ale acestora, care induc in eroare elevii, parintii, profesorii si reprezentantii bisericii, au depasit limita suportabilului”.
Parintii elevilor sustin ca au fost „inselati”?prin faptul ca nu au fost informati cu privire la finalitatea proceselor din instanta care au avut ca obiect anularea deciziei ISJ Mures de infiintare a LTRC. In plus, parintii sustin ca ministrul Educatiei ar fi declarat ca Inspectoratul Scolar Judetean Mures „ar trebui sa desfiinteze” acest liceu.

Totodata,?parintii au solicitat Ministerului Educatiei sa prelungeasca mandatul directorului scolii, sa asigure in continuare angajarea profesorilor si buna functionare a procesului educational.
In discursul sau, arhiepiscopul romano-catolic Jakubinyi Gyorgy a afirmat ca, desi in 2015 s-a stabilit printr-un protocol cu Ministerul Educatiei situatia invatamantului confesional si in acelasi an a inceput organizarea LTRC, in toamna anului …

spot_imgspot_img