3 lucruri care se intampla in creierul copilului cand se uita la televizor

Privitul la televizor cauzeaza o serie de probleme, mai ales cand vine vorba despre creierul copilului, care se afla in curs de dezvoltare. Te intrebi cu siguranta care sunt acestea. Din acest motiv iti explicam ce modificari au loc in mod concret, sustinute de multe studii stiintifice.
Tehnologia face parte din viata noastra si prin urmare si a copiilor nostri. Cei mici sunt obisnuiti cu utilizarea ei inca de la cele mai fragede varste si, atunci cand este folosita corespunzator, poate reprezenta chiar un privilegiu comparativ cu trecutul. De exemplu, prescolarii pot invata cantece, sa citeasca si sa numere, iar scolarii pot descoperi lucruri interesante despre lumea inconjuratoare. Dar un timp prea indelungat in fata televizorului se poate dovedi nociv. Iata ce se intampla cu copilul din punct de vedere fizic: Copiii care petrec in mod constant mai mult de 4 ore pe zi la televizor au sanse mai mari sa fie supraponderali. Se intampla acest lucru ca urmare a faptului ca desfasoara o activitate statica (de cele mai multe ori chiar consuma in timp ce privesc la televizor alimente nepotrivite), care ii priveaza de o activitate ce implica efort fizic.
portament agresiv si sa ajunga sa se teama ca lumea este un loc periculos, iar ceva rau urmeaza sa li se intample. Un copil american, conform statisticilor, asista la aproximativ 200 000 de acte de violenta la televizor pana la varsta de 18 ani. Multe dintre acestea sunt cauzate chiar de catre personajele pozitive, pe care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *