4 motive pentru care travaliul se prelungeste

Femeile se tem de un travaliu prelungit, care sa le a”fure” energia fizica si mentala. Nimeni nu stie cate zile va durata travaliul, asa ca incertitudinea naste ingrijorare din partea femeilor. Sunt femei care au declarat ca travaliul lor a durat trei zile si numai gandul sa ai contractii mai multe zile la rand da fiori multor gravide.
Din fericire, natura este miraculoasa si a conceput contractiile in asa fel incat ele sa vina in valuri, cu pauze intre ele, rastimp in care corpul sa elibereze hormonii care sa usureze durererea.

Travaliul nu incepe sa se masoare de la prima contractie, ci din momentul in care dilatatia a ajuns la 4-7 centrimetri, iar contractiile devin regulate. Femeile care spun ca au stat in travaliu zile intregi erau de fapt intr-un stadiu de travaliu incipient. Potrivit medicilor, un travaliu mai lung de 20 de ore nu este normal.
Iata 4 motive pentru care travaliul se prelungeste.
?
Dilatatie lenta
In primul stadiu al travaliului, colul uterin incepe sa se subtieze si se dilate. Contractiile muschilor uterini deschid cervixul, care devine una cu uterul. La toate nasterile, contractiile incep bland si se intensifica pe masura ce timpul trece. Intervalul dintre contractii devine din ce in ce mai scurt, iar durata si intensitatea contractiei mai mari.
La unele femei, cervixul are o rata de dilatare de un centrimetru pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *