4 studii care demonstreaza rolul esential al mamei in dezvoltarea creierului copilului

In procesul de dezvoltare a creierului copiilor, mai multi factori au un rol covarsitor. Printre acestia se numara si prezenta mamelor in viata lor. Asa cum veti vedea si in articolul de mai jos, numeroase studii au demonstrat faptul ca noi, mamele, vom avea un impact mai mare decat ne-am fi inchipuit in evolutia creierului micutilor nostri.
Mama are un rol esential asupra dezvoltarii creierului copilului inca din perioada de alaptare- Concluziile unor studii
De-a lungul timpului, expertii din lumea intreaga au incercat sa arate ca alaptarea bebelusilor nu le va aduce doar beneficii legate de dezvoltarea fizica, ci si de cea intelectuala. Iata cateva exemple de studii ce au aratat rolul mamei in dezvoltarea creierului bebelusului, prin prisma alaptarii:
Un studiu ce dateaza din anul 2011 si a fost efectuat in Marea Britanie
Specialistii din cadrul “Oxford University” si cei ai “Institute for Social and Economic Research” (din cadrul “Universitatii din Essex”) au ajuns la concluzia ca bebelusii care sunt alaptati de catre mame vor beneficia de o dezvoltare cognitiva mai buna decat a celor hraniti preponderent sau exclusiv cu lapte praf. De aceea, ei au obtinut si rezultate mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *