5 alimente ambalate care iti pot imbolnavi familia

Cand ne gandim la alimente nesanatoase, ne ducem cu mintea in mod invariabil la foietajuri si carne prajita in unt sau cu sosuri grase. E adevarat ca astfel de mancaruri nu au ce cauta in piramida unei diete echilibrate, dar sunt totusi departe de a fi cele mai nocive pentru sanatatea familiei tale.
De fapt, cei mai mari “vinovatia” pentru arterele infundate, problemele de inima si colesterolul marit sunt semipreparatele, acele produse gata ambalate care iti fac cu ochiul de pe rafturile magazinelor si care te imbie cu preturi reduse si cu reclame frumoase (de tipul celor in care sunt prezentate familii fericite savurand sendvisuri apetisante sau un desert rapid pentru copii).

1. Miniprajiturile
Foarte apreciate de copii si de intreaga familie sunt miniprajiturile (madeleine, muffin etc.), pe care le cumparam fie pentru cei mici, fie atunci cand avem musafiri si nu am apucat sa gatim ceva dulce. Putini stiu insa ca aceste deserturi frumos ambalate sunt extrem de nesanatoase. E adevarat ca sunt dulci si bune la gust, insa cel mai grav este modul in care aceste produse au fost indulcite. Astfel, ele pot contine pana la 50% sirop de porumb bogat in fructoza! Asadar, jumatate din produsul pe care urmeaza sa il mananci …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *