5 greseli pe care parintii divortati le fac

In viata, nu intotdeauna o poveste de dragoste se termina cu a”si au trait fericit pana la adanci batraneti”. Se mai intampla ca, din diverse motive, parintii sa divorteze. Asta nu inseamna ca nu pot ramane in continuare niste parinti buni si devotati, chiar daca mami si tati nu mai formeaza un cuplu.

Copiilor este este foarte greu sa inteleaga de ce parintii lor nu mai sunt impreuna si de multe ori cred ca ei sunt responsabili de ruptura. Iata 5 greseli pe care unii dintre parintii divortati le fac, punand in pericol integritatea emotionala a copiilor lor.

1. Transforma copilul in mesagera??

Multi copii preiau rolul mesagerului dintre mama si tata. In loc sa-si vorbeasca, asa cum ar trebui sa faca doi adulti cu capul pe umeri, atat mama, cat si tata, isi transmit diverse mesaje prin intermediul copilului. Desi la prima vedere nu pare nimic gresit, pe umerii copilului se pune o presiune imensa. El va incerca sa rezolve probleme pe care nici macar parintii lui nu le pot manageria. Daca nu te simti in stare sa vorbesti a”live” cu fostul partener de viata, email-ul este cea mai buna solutie. In acest fel poti negocia diverse situatii, fara sa (re)deschizi rani emotionale la copil. In plus, a”vorba zboara, scrisul ramane” si poate fi folosit ca proba in instanta, daca este neaparata nevoie. In cazul in care porti o discutie fata in fata, iar fostul partener incepe sa se descarce nervos intr-o anumita privinta, ar fi bine sa nu te lasi purtat de val. Ii poti spune calm: a”Inteleg sentimentele pe care le ai, insa nu am venit sa vorbim despre ele, ci despre X in legatura cu copilul”.

2. a?? sau terapeut
Chiar daca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *