5 probleme de sanatate cauzate de o relatie toxica

Orice relatie are urcusurile si coborasurile sale, iar orice om aflat intr-o relatie de cuplu serioase va admite acest adevar. Exista insa o diferenta intre momente tensionate uneori si o relatie plina de durere si negativitate. Numeroase studii au demonstrat ca o relatie in care membrii sai se sprijina reciproc poate fi buna pentru sanatete – de la adoptarea unor comportamente sanatoase pana la o crestere, in general, a sperantei de viata – insa in acelasi timp stresul constant cauzat de o legatura de cuplu toxica poate distruge sanatatea.

Suprima sistemul imunitar
Dr. Timothy Loving, profesor si fondator al The Loving Lab, a cercetat efectele negative pe termen lung asupra sistemului imunitar ale unei relatii toxice. El a analizat multe cupluri care se confruntau cu neintelegeri. “Cuplurile ai caror membri sunt mai ostili, mai negativi ori mai critici unul fata de celelalt ori in situatiile in care unul dintre parteneri are tendinta de a face pasul in spate de fiecare data arata ca au un sistem imunitar mai slab”.
Acelasi lucru l-a remarcat si Dr. Ramani Durvasula care spune ca in organism se observa anumite schimbari, “Oamenii aflati in relatii toxice se imbolnavesc mai frecvent decat cei care au relatii de cuplu sanatoase”.

Mancat emotional
Multi oameni transforma turbulentele din relatiile de cuplu in mancat emotional, alegand, chiar si atunci cand nu le este …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *