50 Cent a dat in judecata lantul de restaurante Taco Bell

50 Cent a dat in judecata lantul de restaurante Taco Bell

Celebrul cantaret de rap 50 Cent a dat in judecata, miercuri, lantul de restaurante Taco Bell, pe motiv ca i s-a folosit imaginea pentru o campanie publicitara cu tema hip-hop fara acordul sau si fara a i se plati un onorariul.

50 Cent, pe numele sau adevarat Curtis Jackson, a acuzat lantul de restaurante cu specific mexican ca a “diminuat valoarea numelui sau” si ca a realizat o campanie publicitara prin care li se spune clientilor ca el sustine compania de alimentatie publica, potrivit plangerii depuse la un tribunal din Manhattan.

“Fara a cere sau a obtine autorizatia lui Jackson, Taco Bell s-a folosit de numele, personalitatea si marca 50 Cent pentru a-si promova afacerea si produsele”, se indica in dosarul depus la tribunal.

Lantul de restaurante este acuzat ca ar fi raspandit o scrisoare, adresata lui 50 Cent, in care artistului i se cere sa isi schimbe numele de scena in “79 Cent”, “89 Cent” sau “99 Cent”. Scrisoarea face parte din campania de promovare a restaurantelor, “79-89-99 Cent Why Pay More”. Avocatii artistului indica faptul ca 50 Cent ar trebui sa primeasca milioane de dolari pentru ca i s-a utilizat numele, fara permisiunea sa, in aceasta campanie.

“I-am facut o oferta de buna credinta, caritabila, cerandu-i lui 50 Cent sa isi schimbe numele, pentru o zi, in 79, 89 sau 99 Cent. Am fi fost foarte incantati sa donam 10.000 de dolari (rezultati in urma campaniei, n.r.) unei fundatii caritabile”, a declarat Rob Poetsch, purtatorul de cuvant al lantului de restaurante.

Dosarul de la tribunal indica faptul ca scrisoarea a ajuns, in cele din urma, la artist, insa dupa ce a fost distribuita printre reprezentantii presei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *