500 de persoane au protestat la Campeni, cerand respingerea proiectului Rosia Montana

Aproximativ 500 de persoane s-au adunat, joi dupa-amiaza, in centrul orasului Campeni, localitate aflata in apropierea comunei Rosia Montana, si au inceput sa scandeze lozinci prin care solicita respingerea proiectului de exploatare a aurului.
Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcovet, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca protestul nu este autorizat, fiind o actiune spontana, iar pana la ora transmiterii acestei stiri nu au fost semnalate incidente.Jurcovet a spus ca jandarmii asigura ordinea in zona, dar nu au luat masuri de sanctionare deoarece este vorba de o actiune spontana.
In paralel, la Rosia Montana continua protestul minerilor care s-au blocat in subteran, iar peste 200 de persoane, angajati ai Rosia Montana Gold Corporation si localnici, protesteaza la suprafata, solicitand aprobarea cat mai urgenta a proiectului minier.
Un numar de 22 de mineri s-au blocat, miercuri, in subteran la Rosia Montana, cerand sa vina acolo presedintele Senatului, Crin Antonescu, si liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta despre situatia economica a zonei si despre proiectul minier. Ei se afla si joi in galeria Catalina-Monulesti, continuand protestul.
Presedintele Sindicatului “Viitorului Mineritului Rosia Montana, Cristian Albu, declara ca minerii blocati in subteran il considera pe presedintele Senatului “principalul vinovat de tergiversarea luarii unei decizii in privinta proiectului minier”.
Potrivit lui Albu, oamenii sunt disperati deoarece le expira contractele de munca la 1 octombrie si, in lipsa unei decizii privind inceperea proiectului minier, se asteapta sa isi piarda slujbele. El adauga ca aproximativ 350 de angajati ai companiei miniere au contracte de munca pe perioada determinata, care expira la 1 octombrie.De asemenea, aproximativ 300 de persoane, localnici, dar si angajati ai companiei miniere, au protestat, miercuri, in centrul comunei Rosia Montana, solicitand guvernantilor si parlamentarilor sa ia o decizie privind inceperea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *