6 sfaturi pentru cei care vor sa joace la loteria vizelor in SUA

Mai jos 6 sfaturi pentru completarea aplicatiei pentru Loteria Vizelor de la avocatul Ruslan Bocancea, managing partner al Bocancea Law Group, societate de avocatura specializata in imigrari in SUA:
1. Grabeste-te. Inscrierea pentru Loteria Vizelor 2015 se va incheia pe 2 noiembrie 2013 la ora 12 p.m. (GMT-4). Nu astepta pana in ultima clipa pentru completare intrucat pot aparea probleme tehnice, fiind de presupus ca foarte multi vor aplica in acelasi timp.
2. Nu completa mai multe aplicatii. Nu e o idee buna sa completezi mai multe aplicatii ca sa iti cresi sansele de a primi o viza, pentru ca Departamentul de Stat (U.S. Department of State) are un sistem foarte bine pus la punct prin care detecteaza orice incercare de a insela!?
3. Fii atent. Completeaza aplicatia cu foarte multa grija si ia-ti timp ca sa treci cu atentie peste intrebari! Ai grija ca la fiecare dintre rubrici sa raspunzi corect. Daca faci o singura greseala, poate fi interpretat ca ai incercat sa minti. Toate neconcordantele, voite sau involuntare, pot fi considerate fraude si atrag neacordarea vizei, atat in cadrul Loteriei, cat si pe viitor. Daca reusesti sa pleci si se descopera, ai putea fi expulzat in orice moment.
4. Nu minti sub nicio forma. Orice vrei sa scrii, este important sa nu minti! Multi completeaza gresit din neatentie sau pentru ca nu inteleg foarte bine ce li se cere, dar acest lucru ii poate descalifica. Exista apoi si informatiile eronate introduse voit – cele mai frecvente sunt cele legate de studii sau de statutul familial – care se descopera odata cu verificarea dosarului. Apoi, unii dintre cei care participa la Loteria Vizelor mint in cazul componentei familiei, fie nu-si trec in fisa sotia si copiii, fie spun ca sunt casatoriti si nu sunt. ?
5. Completeaza individual. Nu apela la firmele de pe Internet care ofera consultanta, contra cost, pentru completarea dosarului. Completarea dureaza in general 20 de minute si se face online, fara sa trebuiasca sa platesti nicio taxa. Daca firma greseste, s-ar putea sa nu mai puteti intra in SUA niciodata! E un caz extrem, dar se poate intampla.
6. Nu plati comisioane unor intermediari. Specialistii iti recomanda sa nu dai bani firmelor care iti promit locuinta si loc de munca la sosirea in SUA, contra a cateva mii de dolari, pentru ca exista marea sansa sa fii pacalit.
LOTERIA VIZELOR 2015. Cum poti sa te inscrii si pana cand
Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care indeplinesc cerinte simple, dar stricte de calificare, vize de rezidenta permanenta in Statele Unite. Romania se afla printre tarile participante la programul DV-2015.
Inregistrarile pentru programul DV-2015 trebuie transmise electronic in perioada care incepe marti 1 octombrie 2013 si se incheie sambata 2 noiembrie 2013.
Inregistrarea incepe si se incheie la ora 12:00 PM ora de vara a Coastei de Est (GMT-4). Solicitantii potaccesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai in perioada de inregistrare.
Solicitantii sunt sfatuiti sa nu astepte pana in ultima saptamana a perioadei de inregistrare pentru a aplica. Cererea foarte mare poate duce la intarzieri la conectarea online. Nicio inregistrare nu va fi acceptata dupa orele 12:00 PM, ora de vara a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 2 noiembrie 2013.
Daca trimiteti mai mult de o inregistrare de persoana veti fi descalificati.Participarea la program este GRATUITĂ. Guvernul SUA nu angajeaza consultanti sau servicii particulare din afara pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care ofera asistenta pentru a pregati o cerere de participare o fac fara autorizarea sau consimtamantul Guvernului SUA.Cerintele de calificare presupun ca solicitantul sa indeplineasca atat conditia de a fi nascut intr-o tara care participa la program, cat si criteriul educational, adica sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau in ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani intr-o meserie care se califica.
Pentru determinarea calificarii pe baza experientei in munca se va folosi baza de date O*NET OnLine a Departamentului Muncii al SUA.
Inainte de a trimite o inregistrare la programul DV-2015, aplicantii sunt rugati sa consulte instructiunile detaliate ale programului care se gasesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite Diversity Visas la http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html precum si pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html
Solicitarile care se califica vor fi selectionate in mod aleatoriu de un computer. Toti participantii la program pot sa verifice statutul solicitarii lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la sectiunea Entrant Status Check, pe baza numarului de confirmare, incepand cu data de 1 mai 2014.
Aceasta va fi singura modalitate prin care castigatorii din cadrul programului de loterie vor fi instiintati despre selectionarea lor in programul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *