6.000 de militari NATO participa la manevre militare in Estonia

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Aproximativ 6.000 de militari NATO participa, de luni, la cele mai mari manevre militare din istoria postsovietica a Estoniei, in apropiere de frontiera cu Rusia, transmite EFE, conform Agerpres.
Citeste si: Expert rus: Consilierea Ucrainei de FBI si CIA arata intentia SUA de antrenare a Moscovei intr-un razboi
La aceste manevre, care vor dura pana la 23 mai, participa militari din Brigada 172 a SUA si membri ai fortelor armate ale Marii Britanii, potrivit agentiilor de presa locale. Participa, de asemenea, unitati militare din Franta, Polonia, Lituania, Belgia si Olanda.
Citeste si: Mii de oameni, mars pentru sustinerea integritatii Ucrainei, la Odesa
Polonia a trimis trei avioane de lupta Su-22 si o unitate de aparare antiaeriana, iar Franta contribuie cu un detasament de „ciberaparare”, care opereaza pentru prima data.
Citeste si: Basescu: Nu exista riscul ca Romania sa fie angrenata intr-un razboi,
Mai participa aproximativ 150 de parasutisti americani, in contextul deciziei NATO de a-si intari prezenta militara in cele trei tari baltice – Estonia, Letonia si Lituania. Militarii americani vor ramane in tara baltica cel putin pana la sfarsitul acestui an.
Citeste si: Seful OSCE va efectua o vizita la Moscova, pe 7 mai, pentru a discuta despre criza din Ucraina
Pe de alta parte, patru avioane de vanatoare F-16 daneze, desfasurate la baza Amari, in Estonia, participa de la inceputul lunii mai la suprave
Citeste si: Basescu: Ponta va MUTILA institutiile statului daca ajunge presedinte. Romania NU e in pericol de razboi. Nu am transmis niciun mesaj prin Ponta. …

spot_imgspot_img