7 etape bizare in dezvoltarea bebelusilor. Toti trec prin ele!

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Nu e usor sa fii bebelus. Zambetul larg, tinutul linguritei in mana, rostogolirea, toate aceastea sunt borne importante in dezvoltarea micutului tau.

1. Baga totul in gura
Cand incepe: In jurul varstei de 3-4 luni.
Ce se intampla: Cand bebelusul baga in gura diverse lucruri si le suge, el, de fapt, culege informatii. E tare, e moale, se poate manca? Bebelusii nu pot pune intrebari ca sa priceapa ce sunt acele lucruri, asa ca le testeaza. Este prima lui forma de invatare, cu ajutorul simturilor.
Cand ii trece:Tine departe de el obiectele periculoase pe care le poate inghiti sau care il pot rani (orice lucru care incape pe gaura tubului de hartie igienica, foarfece, cutite si alte obiecte ascutite, substante otravitoare, medicamente, recipiente de igiena etc.). Aceste preocupari dispar in jurul varstei de 12-18 luni, cand mersul si vorbitul devin preocuparile obisnuite.
?
?
2. Arunca lucruri pe jos din nou si din nou
Cand incepe: In jurul varstei de 6 luni.
Ce se intampla:Cand bebelusul tau scapa ceva din mana isi inchipuia ca obiectul respectiv a disparut. Acum realizeaza ca, de fapt, acel obiect exista, chiar daca el nu-l vede. Apoi, aruncarea lucrurilor pe jos il invata legatura dintre cauza si efect: …

spot_imgspot_img